Afbeelding

Veldfinale sluit korfbalseizoen af

Sport 30 keer gelezen
MILSBEEK – Traditioneel is de veldfinale bij het korfbal de slotwedstrijd van een lang seizoen. Aanstaande zondag treffen Korfrakkers en SPES elkaar weer eens. Plaats van handeling is Sportpark De Zwarteweg in Milsbeek. Een herhaling van de zaalfinale in Eindhoven.

Door: Peter Kuijpers

[image=85229]

Korfrakkers tegen SPES blijft dé ‘Old Firm’ uit het vrouwenkorfbal. Korfbal en dan met name vrouwenkorfbal is bezig aan een geweldige opmars. In tal van landen is deze sport opgevoerd en wint aan populariteit. Vrouwenkorfbal schreeuwt echter om meer rivaliteit. Het feit dat finales meestal gaan tussen Korfrakkers en SPES staat een serieuze acceptatie van deze sport in de weg. De coaches in het hogere segment van de korfbalsport zijn zich daar terdege van bewust. Een van hen is Johny Vervoort, al ‘eeuwenlang’ trainer/coach van topclub SPES. Zaterdag is hij met Monique van de Ven van De Korfrakkers gast in het sportprogramma SkyLine sport op zaterdag tussen 17.00 en 18.00 uur.

[image=180092]

Het was voor beide teams een zwaar seizoen. Vervoort relativeert: “We speelden met SPES in 43 weken 39 wedstrijden. Dat is het ‘risico’ als je overal aan meedoet. Dat geldt overigens hetzelfde voor Korfrakkers. Soms is er maar weinig over voor andere dingen. Ik merk ook dat het bij sommige speelsters een soort van mentale moeheid provoceert. Na de zaalfinale moesten wij gelijk weer aan de bak voor de beker. Halve finale en finale en dan niet tegen de minste ploegen. (Be Quick en Swift red. PK) Gelukkig werden we winnaar en dan vergeet je al snel de pijntjes.”

Zondag sluiten Korfrakkers en SPES een lang seizoen af. Op eigen veld mag SPES proberen de smaak van de zuur verloren zaalfinale tegen Korfrakkers weg te spoelen. De veldfinale is gepland om 15.00 uur.

Programma:
11.00 uur Spes 2 – Rosolo 2
13.00 uur Spes A1 – Rosolo A1
15.00 uur Spes – De Korfrakkers
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant