Afbeelding

Drukte bij vuurwerkverkoop van Coppens

Algemeen 45 keer gelezen
VOLKEL - Het is topdrukte bij Coppens Warenhuis in Volkel. Sinds de start van de vuurwerkverkoop, afgelopen donderdag is er een constante stroom mensen die hun bestelling op komen halen of terplekke vuurwerk uitkiezen en kopen. “Mensen komen van steeds verder bij ons. Hoe dat komt? Ik denk door de forumartikelen op onze website én omdat we nu ook de Dynastie-collectie erbij hebben”, aldus John Coppens.

[image=200864]

John Coppens verwacht dit jaar nog méér vuurwerk te verkopen dan vorig jaar. “De voorverkoop is erg positief, zo’n tien procent meer dan vorig jaar. We hebben ook ons best gedaan met de collectie. Onder meer met de Dynastie-collectie. Dat is toch een van de beste die er is. En we hebben dit jaar veel acties. Ook daarom is onze regio steeds groter geworden. Mensen komen uit de hoek Eindhoven, Nijmegen en Den Bosch. We hebbn ook een eigen vuurwerkpot, de Coppens Saluut. Die is er omdat we 40 jaar bestaan.”
Volgens Coppens wordt er tegenwoordig steeds meer siervuurwerk verkocht. “Vooral de cakes, waaruit meerdere pijlen komen, zijn erg populair. Ze zijn compact, goed gevuld én betaalbaar. Het knalwerk blijft ook wel, maar dan steeds meer mortieren. Een enkel schot met een harde knal in de lucht. De kwaliteit van het vuurwerk wordt steeds beter. Het is net als met auto’s. Vroeger reden auto’s één op vijf en tegenwoordig kun je met een volle tank steeds verder rijden.”
Coppens Warenhuis heeft tijdens piekmomenten zo’n 23.000 kilo vuurwerk in huis. “We kunnen nog meer hebben, want we hebben een vergunning voor 32.000 kilo. We hebben deze dagen 15 personen die constant met het vuurwerk bezig zijn. Het is ook veel werk. Het vuurwerk moet uitgepakt worden. Bestellingen moeten gereedgemaakt worden en het is erg druk bij de losse verkoop. Vuurwerk kopen in de voorverkoop biedt veel voordelen. Het ligt voor je klaar. Je hoeft niet lang te wachten, het is scherp geprijsd en je krijgt er gratis vuurwerk bij.”

[image=200863]
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant