Afbeelding

Personeel Zonnehuizen (Bronlaak) bijgepraat

Zakelijk 512 keer gelezen
OPLOO – Meer dan twee uur duurde de informatiebijeenkomst die het UWV woensdagochtend in Oploo had belegd voor medewerkers van de zorginstelling Zonnehuizen. Dinsdag was er een vergelijkbare informatiemiddag gehouden op de hoofdvestiging in Zeist en donderdag geven medewerkers van UWV tekst en uitleg op de vestiging Michaelshoeve in Brummen.

[image=200813]

Circa 150 medewerkers, waaronder velen van Bronlaak in Oploo, werden bijgepraat over de situatie die is ontstaan nadat de rechtbank in Utrecht dinsdag het faillissement over de antroposofische zorgkoepel had uitgesproken.
Deskundigen van het UWV gaven uitleg in het Pinksterhuis, waar curator mr. Marie-José Cools zich liet vertegenwoordigen door Karin Schreuder. Duidelijk werd dat elke medewerker van Zonnehuizen binnen zes weken te horen krijgt of zijn of haar baan behouden blijft. Bijzonder aan de situatie is dat de medewerkers – hoewel hun werkgever failliet is – gewoon moeten doorwerken om de zorg en het onderwijs voor de bewoners te garanderen.

[image=200814]

Onderhandelingen
De antroposofische instelling (2300 medewerkers, 75 locaties) heeft een schuld van 18 miljoen euro door mismanagement van het vorige bestuur. Curator Marie-José Cools onderhandelt met partijen die de instelling willen overnemen. Volgens Zonnehuizen hebben zich acht partijen gemeld die de zorg en onderwijs, geheel of deels, willen overnemen. Curator Cools noemt als belangrijkste uitgangspunten dat deze partijen de garantie bieden van continuïteit van kwaliteit van zorg en onderwijs vanuit een antroposofische identiteit.

[image=200815]

Werkgelegenheid
Onduidelijk is hoeveel banen op de tocht staan. Toch is het de verwachting dat het grootste deel van het personeel na een overname in dienst kan blijven. Zonnehuizen heeft eerder gemeld dat de zorg en het onderwijs voor cliënten, ondanks het faillissement, wordt gewaarborgd. Zorgkantoren en –verzekeraars nemen de betalingen de komende periode voor hun rekening. Hoe lang dit duurt, hangt af van de uitkomst van de onderhandelingen met mogelijke overnamepartijen.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant