Afbeelding

Enorm geldbedrag Peka Kroef voor KWF

Algemeen 94 keer gelezen
ODILIAPEEL - Medewerkers en familieleden van het bedrijf Peka Kroef uit Odiliapeel hebben op 9 oktober tijdens de marathon een groot bedrag bijeen gelopen voor KWF Kankerbestrijding. De 50 sportievelingen liepen gezamenlijk 610 kilometer en dat was goed voor 12.200 euro. Dankzij giften ontstond een totaalbedrag van 13.877 euro. Directeur Bart Kroef rondde dit woensdag af naar 15.000 euro. Hein en Riki Ceelen van KWF Uden namen de cheque in ontvangst.

[image=200791]

Het idee om tijdens de Eindhovense marathon geld bijeen te lopen voor KWF Kankerbestrijding ontstond vorig jaar. Bart Kroef: "Ik heb een oom en tante verloren aan kanker en ook een zus werd ermee geconfronteerd. Ook hebben we oud-medewerkers verloren aan de ziekte. We hadden eerst besloten om de lopers voor 10 euro per kilometer te sponsoren, maar toen afgelopen jaar ook nog eens een medewerker van ons bedrijf aan kanker overleed hebben we er 20 euro van gemaakt."
De 50 lopers van Peka Kroef liepen op 9 oktober verschillende afstanden, van 3 kilometer tot de hele marathon. Soms in estafettevorm. "Het mooie is dat het allemaal ongeoefende lopers waren", vertelt Jack Rademakers, hoofd P&O, die zelf de halve marathon liep. "We hebben onze deelnemers gesponsord met een shirt en een sportbroek en ze kregen allemaal twee hardloopclinics onder professionele begeleiding", vult Bart Kroef aan. Hij liep zelf de hele marathon. "Door buikgriep strandde ik na 40,2 kilometer. Volgend jaar ga ik 'm beslist uitlopen. Als dat gebeurt loop ik ook nog een ererondje", lacht hij. Peka Kroef doet ook volgend jaar weer mee aan de marathon, voor hetzelfde doel.

KWF
Dave Snellen, regiocoördinator KWF van Zuuid-Oost Nederland, en het echtpaar Ceelen waren onder de indruk van het grote bedrag dat ze van Peka Kroef kregen. "We zien steeds meer van dit soort initiatieven. Er is een verschuiving van collectes naar initiatieven van mensen om geld op te halen. Van koekjes bakken door kinderen tot marathons of zes keer Alpe d'Huez beklimmen." Volgens Snellen haalde KWF Kankerbestrijding in 2010 110 miljoen euro op. "En dit jaar groeien we fors. Dat moet ook. Tachtig procent van het geld gaat naar onderzoeken. We komen steeds dichter bij de oplosing: namelijk minder mensen die overlijden en meer genezing. Maar nog altijd krijgen in Nederland tien mensen per uur te horen dat ze kanker hebben. Daarvan komt 40 procent te overlijden. 62 jaar geleden, toen KWF werd opgericht, was dat nog 75 procent. Maar we hebben nog een hele wereld te winnen."
Meer informatie is te vinden op www.staoptegenkanker.nl.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant