Afbeelding

'Sier met felle kleuren en harde knal'

Zakelijk 12 keer gelezen
OSS – De gemeente Oss heeft er een nieuwe vuurwerkwinkel bij: Knalkoning. De zaak aan de Gasstraat Oost 30f levert onder andere kwaliteitsvuurwerk van importeur Marijn.

Anders dan de standaard vuurwerklijnen wordt het vuurwerk uit China op verzoek van Marijn samengesteld. Het komt bovendien uit een ander deel van het land. Deze importeur voldoet natuurlijk aan alle gestelde veiligheidseisen, maar zoekt wél de grenzen op. Dat betekent: "siervuurwerk met felle kleuren en harde knallen" zegt Mirjam Kool, die samen met Dennis Arler het initiatief heeft genomen om met de eigen vuurwerkwinkel te starten. Ze houden zich al zeven jaar bezig met vuurwerkverkoop en komen, zoals Kool het zelf zegt, uit een 'vuurwerkfamilie'.

[image=200785]

Populair
Uniek aan de collectie van Marijn, die bestaat uit potten, pakketten en pijlen, is ook de eigenzinnige Nederlandse naamgeving. Zo heet de singleshot Binkie en is er de 'menselijkheidslijn', die bestaat uit potten met namen als Jaloers, Hoogmoed en Woede. "Aanvankelijk denk je: wat gék. Maar ondertussen wordt dit vuurwerk erg goed ontvangen. Zo is de 'Binkie' populair onder vuurwerkliefhebbers vanwege de harde knal en heeft de menselijkheidslijn al diverse prijzen gewonnen." Behalve deze collectie beschikt Knalkoning ook over de Swiss-lijn, bestaande uit diverse pakketten met zowel potten als pijlen. Voor jongeren zijn de bekende babypijltjes en kanonslagen verkrijgbaar. Het complete assortiment kan worden bezichtigd aan de Gasstraat Oost, maar ook online (http://www.knalkoning.nl).

De verkoopdagen zijn op donderdag 29, vrijdag 30 en zaterdag 31 december. Ook op deze dagen gelden diverse aanbiedingen. Telefonisch is Knalkoning bereikbaar via (06) 23 32 78 12.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant