Afbeelding

BB Cool gaat ‘alles geven’ in Markant

Muziek 67 keer gelezen
UDEN - Na afloop van het Udens Oudejaarsprogramma op woensdag 28 en donderdag 29 december zorgt BB Cool voor een groot feest in de foyer. Een ‘Udense band met pit!’

[image=200648]

Better Be Cool en dat al twintig jaar, al stond de band de eerste 15 jaar bekend als Bedafkapel. “We zijn begonnen als blaasorkest”, vertelt Wim Schiks, “Maar de blaaskapelcultuur werd minder in Uden. ‘Nou moeten we iets anders gaan doen’, zeiden we tegen elkaar.” De Bedafkapel werd een blues- en soulband met natuurlijk een andere naam, want Bedafkapel klonk ‘te hofkapelachtig’.
Het repertoire van BB Cool varieert van Aretha Franklin tot Joe Cocker en The Commitments. Het was natuurlijk even wennen, voor de blazers en ook voor de leden van het combo: “Je moet iets meer geduld hebben”, vertelt Wim. “Het moet allemaal op elkaar afgestemd worden en blazers, dat luistert vrij nauw.”
Toch is het tijdens de repetitie in Gasterij de Pier elke week gezellig muziek maken. “Dat is ook eigenlijk de doelstelling. BB Cool is ontstaan uit een blaaskapel die leukere muziek wilde spelen dan alleen hoempa-hoempa en muzikanten die eigenlijk semi-prof zijn geweest, maar niet meer de baan op willen en gewoon lekker muziek willen maken.”
Gasterij De Pier is ook de plek ook waar BB Cool elk jaar het festival Night of The Pier organiseert. En daar, tijdens het optreden van BB Cool stond Marjorie van Geenhuizen voor het podium en ze zag het vuur van BB Cool.
“We treden tien tot twaalf keer per jaar op”, vertelt zanger en frontman Ben van de Wal. “Meer willen we niet. Die keren dat je dan optreedt heb je er ook echt zin in. Dan kun je alles geven!”

Udens Oudejaarsprogramma, woensdag 28 en donderdag 29 december om 20.30 uur met trio Dames Dubbel; drie dwaze dames, die liever champagne en kaviaar krijgen voorgeschoteld dan warme chocolademelk en oliebollen. Kaarten kosten 14,50 euro.

[image=200649]
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant