Afbeelding

‘Wonderen zijn de wereld niet uit’

Gezondheid 285 keer gelezen
UDEN – “Het zou zomaar kunnen dat er op een dag een spontane remissie plaatsvindt en dat de CT-scan schoon is”, zei Rialda Raaijmakers (46) vorig jaar december tegen haar oncoloog. “Twijfel dan niet aan de apparatuur, want die is goed. Wonderen zijn de wereld niet uit. De kans is klein, maar ik ga er wel één van worden. En het is uitgekomen!”

[image=200647]

Bij Rialda werd vorig jaar augustus een kwaadaardig gezwel in de buikholte ontdekt. Ze werd geopereerd in Veghel, maar er volgde ook een onzekere tijd met veel afspraken, onderzoeken en uitslagen in Nijmegen. In december zou Rialda in Nieuwegein een operatie ondergaan met een goede kans op genezing. “Dat gaf me weer een beetje hoop”, vertelt Rialda. “Maar eerst was er een kijkoperatie en kwam de bedroevende mededeling dat er zoveel uitzaaiingen tussen de organen waren gevonden dat een operatie geen zin meer had. De kans op genezing was definitief verkeken.”
Zonder behandeling kwam Rialda terug in ziekenhuis Bernhoven waar op een nieuwe scan een nieuw gezwel te zien was: “Help, ik was ten einde raad. Wat nu? Hoe lang heb ik nog? De oncoloog besloot te starten met zware chemokuren en daar werd ik heel ziek van. Ik kon amper iets eten of drinken en viel kilo’s af waardoor ik niets meer bij te zetten had.”
Rialda zocht naast de reguliere geneeskunde, ook haar heil in het alternatieve circuit en consulteerde natuurgeneeskundige Ben Bremmer en paranormaal genezeres Mary Koolen. “Ben heeft vanaf het begin gezegd: ‘ik ben geen God, ik kan je niet genezen, maar ik kan je wel helpen in je proces. Je angsten kwijt te raken, je woede en verdriet, je energiebanen open maken zodat je makkelijker doorkan. En soms gebeuren er ook wel eens wonderlijke dingen’. En er gebeurde ongelofelijke dingen. In een consult bij Ben is mijn overleden moeder verschenen en heeft met hulp van genezijde het gezwel uit mijn buik gehaald. Ook Mary Koolen heeft er bepaalde dingen uit mogen halen. Ze deed DNA-healing en heeft ook vanaf het begin gezegd: jij komt hier doorheen!”
De ziekte was na drie chemokuren tot stilstand gekomen en eind juni was er weer een uitslag. “Het gezwel en de uitzaaiingen waren weg. De ziekte was niet meer zichtbaar op de scan.” Er volgde nog wel een nabehandeling, maar ook in november was de ziekte verdwenen. “De oncoloog zei: ‘het is een wonder dat je hier nu zo tegenover me zit’. Wow, ik sprong een gat in de lucht. Het was me gelukt!”
Rialda dankt haar genezing aan de combinatie van reguliere en alternatieve geneeskunde en haar sterke wilskracht. “Ik heb op het randje van de dood gebalanceerd. Ik had geen enkel houvast meer en heb alles aangegrepen om beter te worden. Ik kreeg een kaart toen ik net ziek was waarop stond: ‘Doe eerst het nodige, daarna het mogelijke en ineens doe je het onmogelijke’. En zie …”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant