Afbeelding

Blokhuis: 'UDI’19 had zeker gekund'

Voetbal 14 keer gelezen
UDEN – Een echte verrassing was het niet. Voetbalclub Venray werd geconfronteerd met het stoppen van Bert Ruijsch en Harry Blokhuis zat nog zonder club. Met zo’n cv was de zaak in Venray zo gepiept. "Een prachtige club die mijn Kerst heel vrolijk maakt", sprak een tevreden Blokhuis. Het trainersboek kan bijna dicht een uitzondering daargelaten.

[image=200375]

Hoofdklasser Venray is de grootste amateurclub uit Limburg. Als je deze club op je conduitestaat kan bijschrijven staat er wat. Udenaar Harry Blokhuis gaf zijn 'traditionsverein' Sparta’25 na vier seizoenen te kennen ermee te stoppen. De Udenaar had nog geen enkel contact, maar had een blind vertrouwen op zijn rijkelijk gevulde cv. Blokhuis: "Daar ben ik nooit bang voor geweest." Waarom geen UDI’19 in zijn eigen woonplaats? "Ik heb UDI’19 laten weten dat als ze interesse hadden ik best had willen praten, maar ook niet meer dan dat. Ze kozen voor totale vernieuwing en schijnbaar paste ik niet in dat plaatje. Nou mooi toch, ik geef ze groot gelijk en geen enkele rancune naar deze club."

[image=200374]

Het werd uiteindelijk Venray. Een club met status en naam. "Dat zeker. Het is een prachtige vereniging met een grote achterban. Na twee gesprekken was het al rond. Ik ga daar met genoegen aan de slag na de zomer." Weer terug in de Hoofdklasse! "Nou daar moet nog hard aan gewerkt worden. Venray staat er momenteel niet best voor. Met een derde plek van onderen is het alle hens aan dek voor deze club. Ik hoop echt dat ze het redden. Venray is een veel te mooie club om te degraderen." D'n Blok heeft zijn club en met Venray niet de minste. De koek is hiermee op wat toptrainers en hogere clubs betreft. Gemert is nog het enige vraagteken omdat Anton Janssen de club nog steeds in het ongewis laat. Dat mag voor een eveneens mooie club, en wellicht aanstaande Topklasser, niet te lang meer duren.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant