Afbeelding

Schaatsles van een wereldkampioene

Centrum 89 keer gelezen
UDEN – “Zo meteen krijg je schaatsles van een wereldkampioen”, zegt een papa van ’t Mulderke tegen zijn dochter!’ en hij wijst naar de blonde dame verderop met een lollie-microfoon voor haar neus.

[image=200197]

Annemarie Thomas lacht, want tijdens haar gouden schaatstijd waren de kinderen van nu nog niet geboren: “De kinderen weten vaak niet dat ik wereldkampioen ben geweest. Maar soms hebben de juffrouwen en meesters het wel verteld en dan komen ze wel naar me toen.”
Ze is deze donderdag schaatsjuf bij Uden on Ice namens de KPN Junior Schaatsclub. Die begint met het uitdelen van een muts en handschoenen aan de kinderen. “We delen ze nu maar van te voren uit, want net kwamen er één keer 200 kinderen op haar af”, lacht een organisator van de Uden on Ice.
“We willen zoveel mogelijk kinderen een beetje de beginselen van het schaatsen te leren”, vertelt Annemarie. Dat begint al met handschoen en muts voor de veiligheid. Dan is het leren remmen en een beetje schaatsen. Schaatsen is één van de moeilijkste sporten omdat je op heel smalle ijzertjes staat en daar komt het gevaar nog bij dat je valt. Er kan dus echt iets gebeuren, dus schaatsen is dubbelop moeilijk.”
De vraag is natuurlijk of de oud wereldkampioen al wat talent heeft gespot? “Euh , …. nee! …. maar dat is ook niet te zien, want ze schaatsen op ijshockeyschaatsen.”

[image=200196]

[image=200198]

[image=200195]

[image=200194]

[image=200193]

[image=200192]
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant