Afbeelding

Ruziënde mannen vallen in Veghelse haven

Column 17 keer gelezen
Cabaretier Mark van de Veerdonk laat iedere week, op geheel eigen wijze, zijn licht schijnen op actuele onderwerpen uit de regio. De column is ook na te lezen in de vrijdageditie van het Udens Weekblad, Stadskrant Veghel, weekblad Regio Oss en in De MaasDriehoek.

[image=83643]

Waar gaat het in het nieuwe jaar naartoe? Cabaretier Wim Kan vroeg het zich 30 jaar geleden al af. Kunnen we dadelijk in 2012 ook al met ons mobieltje trouwen? “Neemt gij Gertruda van der Aa tot Uw wettige echtgenote … toets dan 1.” Kunnen binnenkort alle bejaarde vrouwen kinderen krijgen, net als die Friese oma die afgelopen jaar het wereldrecord eisprong op 62 jaar en 3 maanden bracht? En hoe zit het met onze fossiele brandstoffen in het nieuwe jaar? Ik heb gehoord dat de NAM al een aanvraag heeft liggen om in het Rijksmuseum op de Nachtwacht te mogen boren, want die schijnt met olieverf te zijn gemaakt. En hoe duur worden onze ziektekosten eigenlijk? Gaat een ziekenhuisbed per nacht inderdaad zo’n slordige 750 euro kosten? Klopt dat? Zo ja, is dat bed dan leeg of is de verpleegster in kwestie daarbij inbegrepen?

Ach, 2012 het komt vanzelf … maar ik stel er me allemaal niet teveel van voor. Nee, ik heb tot nu toe genoeg desillusies gehad in mijn leven. Op de Norbertusschool in Heeswijk was ik verliefd op mijn schooljuf Ans … tot ik mijn liefdesbrieven met rood gecorrigeerd terugkreeg, inclusief de toevoeging “slordig werk, Mark!”. Ik ben de geschiedenis van mijn familie ’s gaan uitpluizen, op zoek naar bekende kunstenaars of politici, want uit zo’n geslacht kwam ik uiteraard. Toen ik mijn stamboom vond, stond er een hond tegenaan te pissen. Mijn ideaalbeeld donderde met een harde klap in elkaar. Ik dacht vroeger dat mijn opa zielsveel van mijn oma hield. Tot hij me een keer apart nam en zei: “Mark, vrouwen zijn net kerstbomen. Eerst versier je ze en niet lang daarna tuig je ze af.” Knal! Bats! Weg illusie.

Wie kent niet dat prachtige lied van Vader Abraham “het kleine café aan de haven, daar zijn de mensen gelijk en tevree” en “telt je geld of wie je bent niet meer mee”. Je ziet het voor je, de ideale samenleving maar dan met volledige vergunning. Nou, van de week zijn twee mannen in een Veghels café aan de haven met elkaar slaags geraakt. Ze tuigden elkaar helemaal af. Even later was alleen de politie “tevree” want die hengelde de kemphanen levend het water uit. Weg ideaalbeeld. Overigens, wist je dat Vader Abraham helemaal geen 50 is. Die baardmans is gaddakkus al 76! Boem! Flats! Doiiing!

Een ideaal weekend gewenst door

Mark van de Veerdonk

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant