Afbeelding

Leerlingen De Vlonder de boer op

Onderwijs 78 keer gelezen
UDEN - ‘Voer on tour’ is het educatieproject van Hendrix UTD. Het is een initiatief waarmee Hendrix UTD kinderen in de leeftijd van 9 tot en met 12 jaar kennis laat maken met de veehouderij, de veevoerindustrie en de duurzaamheidsvraagstukken die in deze branche spelen. Om hen zo een positief en reëel beeld van de veehouderij te geven. Afgelopen week gingen leerlingen van basisschool De Vlonder de boer op.

[image=199725]

Toine van Toor, sectormanager Rundvee bij Hendrix UTD verzorgde afgelopen weken twee gastlessen op de Vlonder. “Mijn kinderen hebben op die school gezeten, en toen ik leerkrachten van de Vlonder voorstelde deze lessen te verzorgen werd er meteen enthousiast gereageerd”. Na de gastles bezochten de kinderen van zowel groep 7 als 8 het bedrijf van de familie Van den Berg aan de Bosdreef 5a in Uden.
Twan van den Berg – zelf ook oud-leerling van De Vlonder – is enthousiast over het initiatief: “Het is geweldig om kinderen van die leeftijd trots te vertellen over je eigen sector en bedrijf. Wij hebben een melkvee- en pluimveebedrijf en daarnaast nog een boerderijwinkel, en stellen ons bedrijf graag open voor zo’n initiatief”. Juffrouw Marielle Levert over haar groep 7: “De kinderen konden ruiken aan en proeven van het voer van varkens, koeien en kippen en leerden veel over waar dit voer van gemaakt wordt. Bij de boer mochten ze verse melk proeven en eieren rapen via de lopende band.” Het valt Jeanet de Groot op hoe spontaan en nieuwsgierig de kinderen uit haar groep 8 reageren. “Zowel in de klas als tijdens de excursie zijn de kinderen erg betrokken en stellen veel vragen. Het was een ezellige en leerzame ochtend.”
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant