Afbeelding

Commando-overdracht op Vliegbasis Volkel

Algemeen 72 keer gelezen
VOLKEL - Tijdens een bescheiden ceremonie ontving kolonel Peter Tankink, commandant vliegbasis Volkel dinsdag, vooruitlopend op de bezuinigingen het commando terug over het 311 squadron van luitenant-kolonel Coen Deering. Daarnaast vonden commandowisselingen plaats van het 312 en 313 squadron.

[image=199720]

Het 311 squadron is sinds de afkondiging van de bezuinigingsmaatregelen op 8 april 2011 als één van de eerste operationele eenheden stilgezet. Eén van de maatregelen hield in dat 19
F-16’s vanaf 9 mei aan de grond stonden. Deze datum markeerde het begin van een grootscheepse bezuinigingsoperatie bij Defensie. De volledige opheffing en commando teruggave van het 311 squadron aan Commandant Luchtstrijdkrachten zal tijdens een officiële ceremonie plaatsvinden in een later stadium zodra de reorganisatie een feit is.
Luitenant-kolonel Deering ontving het commando over het 312 squadron van luitenant-kolonel André Steur. Steur heeft het commando over het 313 squadron overgenomen van luitenant-kolonel Marten Hendriksma. Hendriksma verruilt zijn functie op vliegbasis Volkel voor een functie in de staf van het Commando Luchtstrijdkrachten in Breda.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant