Afbeelding

CKVU gaat op in MiK kunsteducatie

Kunst en cultuur 99 keer gelezen
UDEN – Het Centrum Voor Kunstzinnige Vorming Uden fuseert per 1 januari met MiK kunsteducatie. “Groter worden om klein te kunnen blijven”, vertelt de tot ‘locatieregisseur’ benoemde Bea Kardol.

[image=199718]

“Als kleine instelling is het moeilijk je hoofd boven water te houden”, verklaart Bea Kardol de stap. “Een fusie is nodig om de kwaliteit te waarborgen. Ons thema is ‘groter worden om klein te kunnen blijven’.”
Het gebouw aan de het Mondriaanplein wordt één van de vier grote locaties van MiK kunsteducatie dat in totaal negen gemeenten bedient. Naast Uden en Boekel zijn dat Veghel, Boxtel, Vught, Haaren, Schijndel, Sint Oedenrode en Sint Michielsgestel. MiK telt straks 200 medewerkers en 8000 cursisten.
Voor de duizend leerlingen in Uden en Boekel is Bea Kardol het eerste aanspreekpunt. “De betrokkenheid van het MiK bij het Udense culturele leven verandert niet. Als gevolg van de fusie kunnen de beschikbare middelen efficiënter worden ingezet waardoor juist bepaalde functies verder worden geprofessionaliseerd. We krijgen meer mogelijkheden op het gebied van PR en hebben straks ook meer collega’s waar we een beroep op kunnen doen. Ons aanbod wordt breder en dieper. Pieter Brueghel in Veghel dat ook bij MiK aansluit, heeft bijvoorbeeld een prachtige afdeling beeldhouwen waar onze inwoners van kunnen profiteren. In Schijndel kun je geen harp kiezen. Als mensen weten dat er hier een goede harpdocent is, komen ze hier. De klant moet er alleen voordeel van hebben dat we groter zijn geworden.”
De lessen in Uden en Boekel blijven gewoon doordraaien en ook de openingstijden en bezetting veranderen niet. Wat de cursisten wel merken is dat de centrale administratie voortaan in Schijndel huist en dat de Udense locatie een nieuwe uitstraling krijgt. “Er komt een groot nieuw logo aan de voorkant van het gebouw”, vertelt Bea Kardol die zelf sinds 1995 bij het CKVU werkt. “We hebben hier zorgvuldig naar toe gewerkt zodat iedereen er achter staat. Voor docenten verandert er ook weinig. Ze blijven hier hun lessen geven.”
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant