Afbeelding

William van der Steen ambieert UDI'19-1

Voetbal 136 keer gelezen
UDEN – Uiteindelijk wil hij hoofdtrainer van UDI'19 worden. Wie? William van der Steen momenteel de sportieve scepter zwaaiende bij de reserves van UDI’19. Volgend seizoen volgt zijn eerste echte klus als hij John van Geenen opvolgt bij voetbalclub Volkel.

Door: Peter Kuijpers

[image=198482]

Het moest er een keer van komen: trainer van een eerste elftal. Dat feit staat voor Wiliam van der Steen op stapel komend seizoen 2012-2013. Het was zo bekeken, geen lange onderhandelingen vooraf. William van der Steen: “Ik werd een paar weken geleden gebeld of ik interesse had. Ben toen op gesprek geweest en het was eigenlijk na de eerste ontmoeting al rond. Volkel wilde mij graag en ik had er een goed gevoel bij, dan is de keuze niet zo moeilijk. Ik was met UDI'19 nog wel in gesprek, maar van binnenuit wilde ik wat anders.”

[image=153789]

Perfecte persoon
Naar verluidt werd Van der Steen gevraagd of hij interesse had in de functie van technisch manager bij zijn club UDI'19. “Dat klopt, maar ik vind dat die taak mij nog niet past. Ik voel me voor dat soort functies nog iets te jong en ben bovendien te ambitieus. Ik wil op het veld staan tussen de spelers. Ik heb nu het tweede team van UDI’19 drie jaar onder mijn hoede, het werd tijd voor wat anders. Ik denk dat Harrie Blokhuis een perfecte persoon zou zijn voor de functie van technisch manager. Maar wellicht is Harrie nog te ambitieus om nu al achter de vergadertafel te kruipen en wil hij nog graag op het veld staan.”

[image=199693]

Ambitie
Volkel lijkt een mooie stap voor Van der Steen. De geboren Udenaar die zijn hele leven, met een kort uitstapje naar FC Uden, bij de tricolores doorbracht. “Ja, Volkel trekt me wel. Ze staan er beroerd voor, maar echt het maakt me niet zoveel uit als ze zouden degraderen. Ik begin daar totaal opnieuw. Ik hoop natuurlijk wel dat ze het gaan redden. Ooit heb ik nog de ambitie om hoofdtrainer te worden bij UDI'19, nou dan is Volkel toch een leuke opstap.” De vraag die dan heerst is of er nog spelers meereizen naar Volkel. Er gaat tenslotte niets boven het spelen in eerste elftal. “Dat zou kunnen. Echter in Volkel ligt de afspraak dat het geen spelers zelf benadert. Graag of niet luidt daar het credo. Kijk als je bij UDI'19 in het tweede speelt en je bent 18 of 19 jaar, dan is er nog volop mogelijkheid om door te groeien naar een eerste team. Ben je al wat ouder, dan moet je voor jezelf afvragen of het tweede team wel het juiste elftal voor je is. Ach we zien wel hoe zaken gaan lopen. Dit seizoen goed afmaken bij UDI'19 en dan gaan we denken aan Volkel.”
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant