Afbeelding

'IJsfeest leeft weer in Son en Breugel'

Algemeen 53 keer gelezen
SON EN BREUGEL – Na de succesvolle eerste editie van het IJsfeest van vorig jaar was het voor de commissie programma niet nodig om rigoureuze veranderingen door te voeren. Succesvolle onderdelen zijn ook dit jaar te bezoeken, terwijl er met bijvoorbeeld het lasergamen op het ijs en de Ladies Night elementen met een toegevoegde waarde op de schaatsbaan worden gehouden.

Syreeta van der Vleuten, Sanne Broks, Angela van der Heijden, Laura van Schijndel en Joyce Leermakers, die in het kader van haar stageopdracht bezig is met het IJsfeest, vormen de commissie programma. “Vorig jaar deden Sanne en ik dat met z’n tweeën. Het is fijn dat we het programma nu met meer mensen kunnen samenstellen”, zegt Syreeta. Dat is ook prettig omdat de nieuwe mensen met leuke ideeën kwamen voor de tweede editie van het IJsfeest. “Angela kwam bijvoorbeeld met het idee van het lasergamen, op woensdag 21 december. Dat wordt een topavond, we waren direct dolenthousiast. Het is vooral leuk voor de leeftijdsgroep van twaalf tot zestien, omdat er niet veel specifieke onderdelen voor hen zijn. Dit is iets waarvan we zeker weten dat zij het leuk vinden.” Dat geldt ook voor Zumba op het ijs, een activiteit die uit de koker van Joyce komt. “We hopen dat iedereen daar aan deel gaat nemen: kinderen, vaders, moeders, opa’s en oma’s.”

[image=197879]

De organisatie heeft Annamarie Thomas gestrikt voor de opening op zaterdag 17 december. “Die avond is er ook een feestavond met DJ Jesse E-mode op het ijs, voor iedereen die de ijsbaan een warm hartje toedraagt.” Een dag later is er in de middag de opening voor bewoners van Zonhove en De Vloed. “Voor hen is het ook leuker dat ze apart aandacht krijgen en de ruimte hebben. Zo kunnen ze een dansje op het ijs doen of aan de baan kijken.” Op woensdag 4 januari is er ‘Dames op het IJs’, een Ladies Night. Iedereen krijgt daarbij champagne en moet in bruids- of galajurk naar de schaatsbaan komen. Degene met de mooiste kleding krijgt een prijs. Elke vijftigste aanmelder wordt bovendien met een limousine op een adres opgehaald en weer afgezet door Werotax. Het bierpulschuiven, het smeltfeest, het optreden van Old Grey & Restless en het schoolschaatsen zijn een aantal activiteiten die wegens succes ook dit jaar weer op het programma staan. Ook is er weer Ameezing, dit keer met alle koren op een enkel moment. “Je merkt dat het IJsfeest echt weer leeft in Son en Breugel”, zegt Syreeta. “Nu is het een kwestie van hopen dat het weer meezit”, lacht ze.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant