Afbeelding

KRO/RKK schrapt uitzending in Uden

Algemeen 45 keer gelezen
UDEN – Ze luisterden nog wel zo aandachtig, de kinderen van groep 7 van de basisschool Jan Bluijssen. Marijn Schilders, verslaggeefster van KRO/RKK, legde hen namelijk uit hoe een echte opnamedag eigenlijk in zijn werk gaat. Ze was dinsdagochtend te gast op de Udense basisschool vanwege het 50-jarig bisschopsjubileum van monseigneur Jan Bluijssen, naamgever van de school, maar later op de ochtend staakte ze haar opnamen. De reden: Jan Bluijssen (85) viert zijn jubileum niet uit respect voor de slachtoffers van misbruik binnen het Rooms-Katholicisme.

[image=199449]

“Dan kan ik dus ook geen item maken. Ik werd nét gebeld dat de uitzending niet doorgaat”, vertelt Schilders, die zelf aardig baalde. “Het ging eigenlijk prima”, vertelt ze over de opnames in groep 7. De hele dinsdagochtend stond daar namelijk in het teken van het jubileum. De leerlingen zouden op internet naar informatie over de Sint-Jan gaan zoeken, een brief schrijven voor Jan Bluijssen, rebussen maken en nog veel meer. Dat alles zou resulteren in een reportage in het programma ‘Katholiek Nederland’, dat op 28 december, om 17.00 uur op Nederland 2 zou worden uitgezonden. “Het is een programma over het katholieke leven in Nederland. Toen we ontdekten dat er een Jan Bluijssenschool is, leek het ons heel leuk om daar in dit thema iets mee te doen", aldus Schilders.
Nu de opnames gestopt zijn, is ook het speciale programma in groep 7 voorlopig van de baan. Wel geeft Schilders aan misschien in een later stadium alsnog terug te komen voor opnames.

[image=199452]

[image=199451]

[image=199450]

[image=199448]
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant