Afbeelding

Hoek Sint Janstraat blijvend parkeerterrein

Centrum 45 keer gelezen
UDEN - De gemeente Uden en Uden Centrum West bv hebben overeenstemming bereikt over de financiële afwikkeling van het in 2010 afgeblazen plan Centrum West. Nu is ook de financiële afwikkeling daarvan afgerond. Ook heeft Hendriks Coppelmans Ontwikkeling bv besloten het plan voor de hoek Birgittinessenstraat definitief af te blazen. De gemeente koopt die grond over en gaat er parkeerplaatsen realiseren.

[image=199424]

Uden Centrum West bv betaalt een vergoeding aan de gemeente, ter compensatie van de kosten die de gemeente heeft gemaakt. Het verlies door de verwerving van grond en panden wordt gedeeld en daarbij gaat het om 7,9 miljoen. Uden krijgt daarom bijna 4 miljoen euro. Daarnaast koopt de gemeente het perceel op de hoek St.-Janstraat-Birgittinessenstraat van Hendriks Coppelmans Ontwikkeling bv voor 1,66 miljoen euro. Ook het voormalige winkelpand van Vögele wordt gesloopt. Wethouder René Peerenboom: “Daarmee maken we 3000 vierkante meter grond vrij voor parkeerplaatsen. We kunnen er in ieder geval 125 realiseren op maaiveldniveau. We onderzoeken of het verder mogelijk is ondergronds te gaan of dat er een parkeerdek bovenop komt. Besloten is om ons in de toekomst alleen nog te concentreren op de kern van het winkelcentrum. Dit wordt een parkeerplek op een strategische plaats. En daar is nu en in de toekomst veel behoefte aan.” Peerenboom is blij het financiëel rond is. “Verlies dragen is natuurlijk nooit prettig, maar het is nu eenmaal gebeurd. We kunnen er nu zonder rechtbankprocedures een streep onder zetten en verder gaan om alsnog de gewenste vernieuwing van het centrum te realiseren. Wij hebben er vertrouwen in dat het andere partijen gaat lukken met Centrumplan Hoek Promenade.”

Het project
In 2007 hebben de gemeente Uden en Uden Centrum West bv (UCW bv) een samenwerkingsovereenkomst gesloten voor het ontwikkelen van de westzijde van het winkelcentrum. De bedoeling was om extra winkelformules naar het centrum te halen. UCW bv is een samenwerking van Hendriks Coppelmans Ontwikkeling bv en 3W Vastgoed bv. In 2010 bleek het plan niet haalbaar, mede als gevolg van de kredietcrisis.
Donderdag 22 december bespreekt de gemeenteraad het raadsvoorstel over de financiële afwikkeling.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant