Afbeelding

Eerste Winterfestijn Lithoijen

Algemeen 19 keer gelezen
OSS/LITHOIJEN/RAVENSTEIN – Je kunt er niet aan ontkomen in Oss en de omliggende dorpen: de kerst. Wie deze warme kerstsfeer wil beleven, kan zaterdag 17 december beter vrijhouden in zijn agenda.

[image=198704]

In Lithoijen begint om 12.00 uur het Winterfestijn op het Prelaat van de Bergplein. Organisator Marije van der Leest vertelt meer. "Het evenement is voor jong en oud, gedragen door de dorpsbewoners, iedereen is welkom."

Bijzonder geluid
Speciaal uit Twente komen de Midwinterhoornblazers.Zij spelen een bijzonder geluid dat volgens traditie alleen tussen de eerste advent en Drie Koningen wordt bespeeld. Daarnaast worden er winterse verhalen verteld door kinderen die in de gemeente Lith de voorleeswedstrijd hebben gewonnen. Ook zingen leden van EMM-jeugd een lied uit hun nieuwe stuk: De Winterkoningin. Voor de liefhebbers wordt er snert, warme chocomel, worstenbroodjes en glühwein in thema geserveerd vanuit heksenketels. Het Winterfestijn duurt tot 19.00 uur. Ook op zondag heeft het festijn een programma. Dat zal in het teken staan van het kerstconcert van het Remigiuskoor.

Betoverend
Om in kerstsferen te blijven is een bezoek aan Ravenstein in de avond zeer aan te raden. Het dorp zet een lange decembertraditie voort: Ravenstein bij Kaarslicht. Om 18.45 uur luiden de kerkklokken in Ravenstein. Terwijl de elektrische verlichting dooft, ontsteken de centrumbewoners kaarsen in en rond hun huizen en branden duizenden kaarsen achter de ramen in het historische stadscentrum. Lees meer op pagina 5. Mocht u van deze kerstzaterdag geen genoeg krijgen, dan verzorgt Get the Groove van 20.00 tot 23.00 uur een spetterend optreden op het sensationele Osse Winterland. De band uit Oss laat bekende songs uit de jaren 70-90 herleven. Swingende disco, groovy funk en stampende soul sleept iedereen naar de sfeervolle kerstdansvloer.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant