Afbeelding

Rensen regelt ‘De Rotterdam’

Zakelijk 112 keer gelezen
UDEN - ‘De Rotterdam’ vlakbij de Erasmusbrug kost 340 miljoen, wordt bijna 150 meter hoog en bevat woningen, kantoren, hotels, winkels, cultuur, wellness, fitness, alles wat je op een dag nodig hebt, is aanwezig. Architect Rem Koolhaas noemt het gebouw ‘de verticale stad’ en Rensen Regeltechniek uit Uden is dan ook hartstikke trots dat het de regeltechniek mag verzorgen!

[image=198681]

Het klimaat in ‘De Rotterdam’ wordt door Rensen geregeld. Het bouwen van de verwarming, de ventilatie, de luchtbehandelingskasten, dat wordt door de installateur gedaan Roodenburg uit Krimpen a/d IJssel, maar de aansturing van die installatie van 34 miljoen, wordt door Rensen geregeld. “Het is natuurlijk fantastisch dat je als regelfirma meewerkt aan het grootste bouwproject dat in Nederland speelt”, vertelt Richard Hessels, verkoopmanager van Rensen Regeltechniek in het westen van Nederland.
In de werkplaats bij Rensen regeltechniek aan de Liessentstraat 9D worden de regelkasten gebouwd, waarvan er straks tien in De Rotterdam geplaatst worden. En overal in het complex plaatst Rensen duizenden sensoren, die gegevens gaan naar een regelcomputer die vervolgens weer de installatie aanstuurt. “Een klep sturen, een pomp inschakelen”, noemt Richard Hessels als voorbeelden en zo wordt het gewenste klimaat gecreëerd. Een hele puzzel die meteen goed gelegd moet worden. “Want als er geen communicatie is omdat er ergens twee draadjes verkeerd zitten ....”
Een speld in een hooiberg, maar de 70 medewerkers van Rensen klaren die klus van te voren al goed. Moeilijker was de regeltechniek in het Noord-Brabants Museum. “Je hebt daar te maken met speciale condities”, vertelt Richard. “En het is een monumentaal pand waar je niet zomaar een gat in mag boren. Daar hebben we met veel draadloze opnemers gewerkt.”
De Rotterdam heeft weer andere obstakels, zoals de westenwind op 150 meter hoogte. “De kantoren zijn daar vaak boven helemaal dicht. Er zit allemaal mechanische ventilatie in, want als een raampje open zet, word je niet vrolijk ...”, aldus Richard Hessels die onlangs nog de directeur van ziekenhuis Bernhoven speelde in de succesvolle Udense musical. Ook in zijn werk is hij goed bezig, want met deze opdracht kan Rensen Regeltechniek vooruit tot november 2013. Richard lacht: “Ik loop hier nu met veren.”

[image=198682]

[image=198683]

[image=197146]


Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant