Afbeelding

‘Een gigantisch bedrag’ voor HoKaZo

Algemeen 36 keer gelezen
VEGHEL – Dierenasiel HoKaZo Uden mocht vanmiddag dankzij dierenspeciaalzaak Jumper Veghel een cheque van € 2500 in ontvangst nemen. De winkel wist de meeste klanten te bewegen om geld te doneren voor het Pedigree Adoptieplan van Mars Nederland. “Een gigantisch bedrag”, zei Jan van den Brand van HoKaZo.

[image=198655]

Voor de derde keer organiseerde Mars Nederland het Pedigree Adoptieplan. Dit jaar wilden zij echter iets extra’s doen. “Met dit plan zamelen we geld in voor het verantwoord dierenbezit. Dit jaar wilden we de consument er bij betrekken”, zegt Maarten van den Broek van Mars Nederland. Klanten kregen bij de dierenwinkels een code die ze door konden sms’en. Zo kon het Adoptieplan zien vanuit welke winkel de meeste sms berichten waren verstuurd. De winkel met de meeste sms’jes mocht het bedrag aan een lokaal asiel overhandigen.
“Er ging hier geen klant de winkel uit voordat ze een kaartje met de code hadden ontvangen”, zegt Joep van Pinxteren, bedrijfsleider van Jumper Veghel. Volgens Jan van den Brand kan het dierenasiel in Uden het geld goed gebruiken. “Ons asiel draait namelijk op vrijwilligers en donaties”, zegt hij.
Met het geld wil het asielcentrum een badkamer voor de honden gaan maken. Van Pinxteren van Jumper Veghel koos voor HoKaZo omdat zij het enige dierenasiel in de regio is. “Daarnaast leveren wij bij het asiel altijd kattenbrokken en gaan de hondenbrokken die hier anders worden weggegooid ook naar het HoKaZo”, verklaart Van Pinxteren.
Morgen worden nog 250 snacktrommels met hondenverwensnacks afgeleverd bij HoKaZo namens Pedigree. Dit om de honden ook goed de feestdagen door te laten komen. “Geweldig, geweldig”, zegt Van den Brand nog maar een keer. “Er zijn ook dagen dat we dit niet meemaken”, grapt hij.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant