Afbeelding

Gösgens: 'UDI'19 stond op lijstje droomclubs'

Voetbal 17 keer gelezen
UDEN - Bas Gösgens werkt verder aan een mooi CV als trainer in het amateurvoetbal. Na kampioen te zijn geworden met SV Deurne en UNA heeft hij nu beslag weten te leggen op de zeer gewilde trainersstoel van UDI'19. Bas Gösgens: "Bij UNA wilde ik graag trainen en bij UDI'19 ook. Ben blij dat dit is uitgekomen. Ja, inderdaad, Gemert en OJC Rosmalen staan ook op mijn lijstje van droomclubs."

[image=198634]

Chris van den Dungen en Bas Gösgens kennen elkaar al jaren lang. Zijn maatjes van elkaar, net zoals Bert Ruijsch ook in dat kringetje hoort, en hebben dan ook veel informeel contact. Gösgens: "Vandaar dat ik natuurlijk snel wist dat Chris en UDI niet met elkaar zouden doorgaan. Daar zijn we onderling heel open over, we eten met zijn allen uit dezelfde ruif. Toen het definitief was dat Chris niet zou verlengen in Uden heb ik meteen contact opgenomen. Ze kregen niet eens de kans om mij te bellen, ik was ze voor."

Overtuigen
Zoals Gösgens een paar jaar geleden ook een goede indruk maakte bij Gemert wist hij nu ook de Udense beleidsbepalers van zijn kunnen te overtuigen. Zijn resultaten spreken daarbij uiteraard behoorlijk in zijn voordeel. Wat voor een trainer is Gösgens eigenlijk? "Ik ben altijd heel positief naar de groep toe. Soms misschien zelfs té positief. Ik wil het altijd gezellig maken, samen dingen doen. Alleen als het moet kan ik ook erboven gaan staan, soms is dat nodig. Als ik kritiek op spelers heb dan zal ik niet schromen dat te uiten. Alleen wel altijd binnenskamers, ik hou er niet van in het openbaar anderen af te vallen." Het is de vraag of dat UDI'19 volgend jaar in de Hoofdklasse speelt of misschien zelfs een stapje hoger. Gösgens is nu met UNA ook actief in de Topklasse. "Dat is echt een enorm niveauverschil. Ongelooflijk. Dan praat je over een heel ander verhaal, maar als UDI mocht promoveren dan is dat ook weer een mooie uitdaging. Met UNA zal ik er ook alles aan doen om ons te handhaven. We zijn nog in de race wat dat betreft."

Beleid
Het is duidelijk dat ook Bas Gösgens zich moet confirmeren aan het beleid in Uden dat vooral gebaseerd is op veel jongens uit de eigen kweek. "Ja, dat is duidelijk en daar kan ik me ook goed in vinden. UDI'19 is een geweldige uitdaging waar ik heel veel zin in heb."

Bas Gösgens is vrijdagmorgen te beluisteren in het SkyLine RTV programma: 'Vroeg uit de veren' tussen 7.00 en 9.00 uur. Ook te volgen op internet
http://www.skylinertv.nl/inc/radio_stream.php


Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant