Afbeelding

Fleurke naar Oeganda

Algemeen 90 keer gelezen
UDEN – Elk jaar houdt het Udens College sector HAVO/VWO samen met Edukans een kerstactie. Het project dat zij samen steunen is Going Global. Fleurke Moeskops (16, Zeeland) uit V4C is de gelukkige die samen met haar mentor Margriet van Baasbank voor acht dagen naar actieland Oeganda gaat.

[image=198618]

Na twee zware sollicitatierondes is Fleurke uitgekozen als vertegenwoordigster van de school. “Vanaf 22 februari ga ik met mijn mentor naar Oeganda. Van sommige scholen gaan twee leerlingen, maar ik ga alleen. We gaan daar ontwikkelingsprojecten voor de scholen bezoeken; kijken hoever ze daar al mee zijn. En veel scholen bezoeken, we gaan mensen interviewen en nog meer activiteiten ondernemen. Iedereen heeft een taak gekregen, ik moet schrijven over de verhalen die de mensen vertellen. Mijn nicht is drie jaar geleden mee naar Kenia geweest. Ik zag de foto’s en het leek me heel erg leuk om daar te helpen en met kinderen te praten. Ik wil vooral alles wat ik beleef en zie, weer overbrengen naar de kinderen hier. Ik doe nu een module onderwijskunde, dus misschien ga ik later wel iets met kinderen doen. Maar ik wil vooral iets met mensen doen.” Het is de bedoeling dat Fleurke 1000 euro ophaalt voor haar reis. Daarvoor is ze nog op zoek naar sponsors. Als tegenprestatie worden de bedrijven vermeld bij de kerstactie van het Udens College.
Edukans zorgt er voor dat onderwijs toegankelijk wordt voor zoveel mogelijk kinderen. Het Udens College sector HAVO/VWO wil 13.000 euro ophalen met de kerstactie. De eerste klas houdt een lotto: er worden spelletjes gekozen en mensen mogen gokken wie er wint. De tweede klas houdt een sponsorloop op de atletiekbaan en de derde klas houdt zich bezig met een Cross Your Borders Microkrediet. De vierde klas organiseert een kerstmarkt met spulletjes, eten en drinken en andere activiteiten, en toont een zelfgemaakte film. De eindexamenklassen organiseren samen de nacht van het UC. Elke euro die de school ophaalt, wordt door Edukans verdubbeld.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant