Afbeelding

Na de kerst zittend fit worden

Algemeen 34 keer gelezen
Eerste Octane xR4 in Nederland bij Sanden fitness & wellness Volkel

Na de feestdagen het teveel aan reserves eraf trainen, kan ook op een comfortabele - en ergonomisch verantwoorde manier op een zittende crosstrainer. Fitnessen roept voor veel mensen vaak een beeld op van veel pijn en zweten op een martelapparaat wat na 3 maanden niet meer leuk is. Daarnaast zijn de meeste apparaten gericht op mensen die al heel fit zijn. De zittende crosstrainer, genaamd de xRide, is juist ontwikkeld voor mensen die moeite hebben om een staand cardio apparaat te gebruiken, of het gewoon niet leuk vinden.

Bij de opening van de nieuwe winkel van Sanden fitness & wellness (www.fitness24.nl) op 29 november jongstleden in Volkel waren de reacties gevarieerd enthousiast. Zo vertelde mevrouw De Vries: “Ik kan comfortabel bewegen zonder dat ik last heb van mijn onderrug, wat ik wel heb op een fiets of op de loopband”. Mevrouw Manders uit Uden sloot daarop aan dat ze van de huisarts het advies had gekregen om te gaan bewegen en sceptisch was of ze nog wel wat kon doen met haar versleten knieën. Met verbazing bewoog ze vervolgens vlotjes op het apparaat, dat er overigens wel opvallend uitziet. Meneer Manders tenslotte dacht dat het een typisch vrouwenapparaat was, totdat hij het specifieke bovenlichaam programma deed, de levels verhoogde en vervolgens rood aanliep van zijn inspanning.

[image=198532]

Deze zittende crosstrainer heeft als voordeel dat de twee grote calorieverbruikers in het lichaam, de bil- en hamstringspieren, tot zo’n 343% meer geactiveerd worden dan op een zitfiets. Bovendien kan ook het bovenlichaam, dankzij de bewegende armen op de xRide, getraind worden. Het succes van dit apparaat in fitnessclubs en gezondheidscentra over de gehele wereld heeft er nu toe geleid dat er ook een lichtere versie voor thuisgebruik ontwikkeld is. Het type xR4 is het compactere broertje van de uitgebreidere xR6, maar heeft ook de mogelijkheid om veilig op basis van hartslagfrequentie te trainen en ook een garantie van 3 jaar. Meer informatie over het apparaat is verkrijgbaar bij Sanden fitness & wellness in Volkel en Amstelveen (www.fitness24.nl) of via de website van Octane Fitness.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant