Afbeelding

Woede over negatief advies Boekelsedijk

Algemeen 8 keer gelezen
UDEN – Projectontwikkelaar Bert van der Heijden van Loftworxx is boos over de manier waarop met het plan Boekelsedijk wordt omgesprongen. Hij ligt in de clinch met ambtenaren van de gemeente Uden. Volgens hem heeft hij het plan voor appartementen in het sportpark in alle opzichten aangepast zodat het voldoet aan de bezwaarmakers en aan de normen. “Toch ligt de projectleider van de gemeente Uden dwars. Het is niet uit te leggen. Als door toedoen van foute informatie van de ambtenaren tegen wordt gestemd, is vrijdag mijn eerste gang naar de rechter”, stelt Van der Heijden.” "Uden moet zich realiseren dat het hier gaat om woningen voor starters van 120.000 euro en werkgelegenheid."

[image=198518]

“Wethouder Peerenboom wil dat we er samen uitkomen voor donderdag als de gemeenteraad erover stemt. Hij is afhankelijk van zijn adviseurs zegt hij. Maar die doen hun werk niet goed”, meent Van der Heijden.
Het plan Boekelsedijk voor de bouw van startersappartementen werd op 28 november uitgebreid besproken in een commissievergadering en komt donderdag terug in de raad. Het voorstel van burgemeester en wethouders is om het bestemmingsplan niet vast te stellen. Wilbèr van den Bosch (VVD/Leefbaar Uden) vroeg toen of Van der Heijden nóg een keer zijn plan aan zou willen passen en ervoor te zorgen dat alle 26 parkeerplaatsen op eigen terrein komen. Want dat was het grootste bezwaar tegen het plan. Ook vroeg hij of de projectontwikkelaar af zou willen zien van de mogelijkheid om de gemeente in gebreke te stellen vanwege het te laat nemen van een besluit.

Verbazing
Op dat verzoek van de politiek heeft Van der Heijden diezelfde nacht geregeld dat de ingebrekestelling van de baan is. “Binnen drie dagen waren de tekeningen aangepast en lag het alweer bij de gemeente. Met alle 26 parkeerplaatsen op eigen terrein. En wat schetst mijn verbazing. De projectleider stelde dat de door ons gebruikte manier van haaks parkeren niet wenselijk en niet veilig is. En dan wat drogredenen zoals dat de grasroosters niet mooi groen zouden blijven en dat het hek op de grens met de bruidsboutique te breed zou zijn. Vervolgens heb ik het plan Julianastraat erbij gehaald. Daar heeft de gemeente grond geruild met de projectontwikkelaar. Aan de straatkant gaan ze zes parkeerplaatsen aanleggen die 2.30 breed zijn en die ze dan toe kunnen voegen aan de openbare ruimte. Ook daar wordt haaks geparkeerd aan een drukke straat, zoals op tientallen andere plaatsen in Uden. Wat is het verschil?”

Bewijzen
Een ander punt waarin de ambtenaren verschillen met die van Van der Heijden is de noodzaak van het opnieuw in procedure brengen van het bestemmingsplan als de gemeenteraad het toch vast gaat stellen. Het nieuwe plan zou teveel afwijken van het eerste. Maar Bert van der Heijden heeft bewijzen dat een nieuwe juridische procedure niet nodig is.
Alleen D66, PvdA en de SP gingen in november al akkoord met het voorstel van B. en W. om het ontwerpbestemmingsplan Boekelsedijk níet vast te stellen. De overige fracties waren er nog niet uit. VVD/LU vroegen om die aanpassing en Gewoon Uden hoopte op een oplossing. “Die is er, maar ambtenaren hebben een second opinion vast laten stellen als nieuw toetsingkader in plaats van zich te houden aan de randvoorwaarden uit de initiële,” aldus Van der Heijden.
Wethouder René Peerenboom was dinsdagmiddag niet in de gelegenheid om te reageren.

[image=198519][image=198520][image=198521][image=198522]
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant