6F: Fc Uden wint voor tweede keer van Irene

Algemeen 22 keer gelezen
Na het enigszins teleurstellende gelijkspel bij Fc de Rakt trad Fc Uden vandaag aan tegen Irene uit Gemonde, waar de eerste competitie wedstrijd met 2-5 gewonnen werd. Fc Uden moest vandaag winnen om de koppositie te behouden, want OVC uit Oijen en De Willy’s uit Wilbertoord zitten Fc Uden dicht op de hielen. De mannen van trainer Leon van Wanrooij maakte geen fout en wonnen met 3-2, zodat ze met een gerust hart de winterstop in kunnen gaan.

[image=198436]

Zonder Rob Kuipers en Marc v.d. Akker (beiden geblesseerd) en zonder de geschorste Jasper de Lange heeft Fc Uden toch aan kracht ingeboet. Na vijf minuten gaat de verdediging van Fc Uden totaal de mist in en kopt Irene in bij de tweede paal. De achterstand van 0-1 is een feit. Na zestien minuten is het Apo Torunoglu die de gelijkmaker op zijn schoen heeft. Mouktar Soury zette druk op de verdediging, waardoor Apo kon onderscheppen en de bal diagonaal kon inschieten. Precies tien minuten later knalde Thijs v.d. Voort na een terugkaatsbal van weerom Mouktar Soury de bal snoeihard in de touwen. Het lijkt een gelopen race, maar twee minuten voor rust loopt Irene zo door de verdediging van Fc Uden en brengt de score weer op 2-2.

Na de thee komt Fc Uden getergd uit de kleedkamer, maar het eerste en beste doelpunt dat Fc Uden maakt wordt afgekeurd wegens hinderen van de keeper. Een twijfelachtige beslissing, omdat het er toch alle schijn van had dat keeper in botsing kwam met een eigen speler.

Hierna volgt kans na kans, maar blijft Irene op de been door uitstekend werk van haar doelverdediger. In de 54e minuut lukt het Stephan Cleveringa dan toch de Gemondse doelman te passeren. Bij een vrije trap kan hij bij de tweede paal inkoppen, zijn eerste inzet wordt nog door de keeper gekeerd, maar bij zijn tweede inzet is het wel raak. 3-2. Niet veel later wordt de wedstrijd even stil gelegd, omdat er een toeschouwer onwel was geraakt. Later bleek het gelukkig mee te vallen en konden de ambulancebroeders met lege auto vertrekken. De verloren tijd werd ingehaald en er vielen geen doelpunten meer, zodat de eindstand op 3-2 in het voordeel van Fc Uden bleef.

Omdat de directe tegenstanders de Willy’s en OVC’63 punten lieten liggen gaat FC Uden met ruime voorsprong de winterstop in! In de winterstop speelt Fc Uden nog verschillende oefenwedstrijden en begint daarna weer op 4 maart 2012 uit tegen het onderaanstaande SCV’58 uit Velp.