Afbeelding

Matig UDI'19 verspeelt koppositie

Voetbal 49 keer gelezen
UDEN - UDI'19 leek lange tijd moeiteloos op de papieren titel 'winterkampioen' van de Hoofdklasse C af te stevenen maar een zwakke reeks van prestaties gooiden alsnog roet in het eten. Het laatste duel voor de winterstop werd op eigen veld met 0-2 verloren van MSC waardoor Alcides, plaatsgenoot van MSC, de Udenaren weer voorbij is gestoken.

[video=rE40v3832tS]


[image=198421]

Erger nog dan het stuivertje wisselen aan de kop van de ranglijst is het feit dat het huidige voetbal van de Parkzichters weinig hoop op een betere toekomst geeft. Na een sterke herfstperiode is de stabiliteit in het team van de Udenaren momenteel weer ver te zoeken. Tegen MSC haalde ook bijna geen enkele speler zijn normale niveau. Alleen de harde werkers Mark van de Meulenhof en Jaap Benkers konden na afloop zeggen naar eigen vermogen te hebben gespeeld. Dat zegt eigenlijk alles.

[image=198420]

Druk naar voren
De gasten uit Meppel begonnen agressief in Uden. Men probeerde de thuisploeg met druk naar voren vast te zetten maar had eigenlijk slechts gedeeltelijk succes met deze tactiek. In de praktijk kreeg UDI'19, eenmaal onder die druk uit, ook aardig wat ruimte om te voetballen. Het bleek echter dat de Meppelse coaches Brandsma en Blom goed hun huiswerk hadden gedaan getuige de dubbele dekking die de Udense buitenspelers Van Zuidam en Wolf genoten. Van Zuidam werd daarbij ook nog eens veel te weinig aangespeeld. Zeker toen zijn tegenspeler Sparenberg geel had gekregen hadden zijn ploeggenoten hem veel meer moeten zoeken. De gasten domineerden qua kansen het eerste half uur. Nadat UDI-doelman Van Hoeij mistastte op een hoge bal kwam men al goed weg waarna hij even later wel knap redde op een lage inzet van Jos Fidom die profiteerde van slecht uitverdedigen van Van Geelkerken. Na een paar corners achter elkaar bezweek UDI'19 in de 25e minuut toch. Een afgeslagen bal werd door Lopez opnieuw ingeschoten waarna met veel geluk de bal via een Udens been in de goal hobbelde: 0-1. Pech voor UDI'19 maar MSC was wel de betere ploeg totdat moment. Even later stond keeper Van Hoeij te snurken toen MSC een vrije trap vanaf veertig meter ineens op goal schoot maar de lat redde hem van een klassieke blunder.

[image=198419]

Van de Meulenhof kopt tegen lat
Het leek wel of UDI'19 wakker was geschoten. De gastheren, spelend met Wonders op de plaats van de geschorste Maamar en Benkers als rechtsback, konden verder penetreren op de helft van de gasten en schiepen zich ook eindelijk kansen. Van de Meulenhof kopte na een corner tegen de lat bijvoorbeeld, Van Geelkerken kon vrij uithalen maar prefereerde buitenkant rechts boven het voor de hand liggende binnenkantje links en Wassenberg besloot een goede actie in het zijnet. Trainer Chris van den Dungen besloot om Wonders na één helft te wisselen voor Bart van der Wijst die weer terug is na een lange buikwand blessure.

[image=198418]

Rommelig
Wat volgde was een rommelige tweede helft met kansen en kansjes over en weer maar weinig goed voetbal. De eerste kansen waren voor MSC maar daarna kreeg UDI'19 meer de overhand. Zonder echt gevaarlijk te worden overigens. Wel waren er 'bijna kansen'. Als bijvoorbeeld Van Geelkerken de bal niet van zijn voet had laten afspringen na goed meegeven van Wassenberg dan had hij alleen voor de doelman gestaan. Nog steeds werd Van Zuidam amper aangespeeld en werd er te weinig met het hart gespeeld. Op de tribune werd er geschreeuwd om lange ballen maar gezien het gigantische lengte overwicht van MSC was dat ook niet echt een slimme optie. Na notabene balverlies van Van der Wijst, die ook een aantal goede dingen deed, kwam de bal via de kop van een Meppelaar bij Camiel Fidom die met links droog 0-2 binnenknalde. De wedstrijd was daarmee gelopen hoewel een onmachtig UDI'19 nog wel wat probeerde. Invaller Robin van Cuijk was met een goed schot nog het dichtste bij een goal maar doelman Holterman redde schitterend op deze inzet. UDI'19 is dus geen winterkampioen van de Hoofdklasse C. Niets aan de hand op zich maar er zal wel weer beter moeten worden gevoetbald. Als excuus mocht men vandaag aanvoeren dat vormgever Maamar geschorst was maar dan nog was het spel onacceptabel ondermaats.

UDI'19: Van Hoeij, Benkers, Van de Meulenhof, Henskens, Cremers, Wonders (46. Van der Wijst), J. Vissers (70. Van Cuijk), Van Geelkerken, Wolf, Wassenberg, Van Zuidam

Uitslagen Hoofdklasse C
Babberich - RKHVV 2-1
Rohda Raalte - Be Quick 1887 0-0
Alcides - Sneek 4-3
NEC - Longa 5-1
Hoogeveen - Juliana'31 3-1
UDI'19 - MSC 0-2

Stand Hoofdklasse C
1. Alcides 12-24
2. UDI'19 12-23
3. Rohda Raalte 12-23
4. Sneek 12-22
5. MSC 12-22
6. Rigtersbleek 12-22
7. Be Quick 12-21
8. RKHVV 12-16
9. Longa'30 12-14
10. NEC 12-12
11. Babberich 12-8
12. Juliana'31 12-7
13. Hoogeveen 12-4
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant