Afbeelding

Fieke (13) schrijft geschiedenis met snoepje

Opmerkelijk 48 keer gelezen
UDEN - Fieke Heikoop was donderdagmiddag compleet overdonderd toen een cameraploeg haar klas binnen kwam, gevolgd door haar hele familie, fotografen, verslaggevers en leerlingen. Plus de grote Haribo-beer, bekend van de snoepcommercials. Maar de 13-jarige Fieke had ook iets bijzonders gepresteerd zonder dat ze het wist. Een door haar ontworpen en bedacht snoepje wordt vanaf vandaag wereldwijd verkocht door Haribo.

[image=198251]

Creativiteit zit Fieke Heikoop in het bloed. Niet alleen is ze - tweedejaars - leerlinge van de Artklas van de vmbo in Uden, vader Geert is eigenaar van een groot reclamebureau in Uden. Ze heeft het dus niet van een vreemde. "We hebben een poos geleden met de hele klas meegedaan aan een wedstrijd van Haribo, zelf een nieuw snoepje ontwerpen. Ik maakte de 'Starmix', een snoepje in de vorm van een ster, blauw met een wit randje. Blauw is mijn lievelingskleur."
Dat nu juist het ontwerp van Fieke zou winnen, had ze nooit gedacht. "Nee, er hebben zoveel kinderen aan meegedaan. Zelfs toen die cameraploeg binnenkwam wist ik niet waar het over ging."
Nadat Fieke goed en wel van de schrik bekomen was, werd ze innig geknuffeld door klasgenoten en haar familie. Niet alleen ligt het snoepje van Fieke nu wereldwijd in de winkel, ze krijgt ook nog eens 2.000 euro op haar spaarrekening gestort, mag een bezoek brengen aan de Haribo-fabriek in Duitsland én Fieke krijgt vijf vrijkaarten voor de liveshow van The Voice of Holland. "Wie ik meeneem? Ik denk mijn vriendin Fita, mijn vader en moeder en waarschijnlijk mijn zus Loeke."

[image=198252][image=198253][image=198254][image=198255][image=198256][image=198257][image=198258][image=198259][image=198260]
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant