Afbeelding

Achtste editie: UDI QUIZ nog nooirt zo spannend!

Algemeen 128 keer gelezen
De achtste editie van de jaarlijkse UDIQUIZ was nog nooit zo spannend als deze jaargang. In een goed gevuld clubhuis van UDI’19 verzamelden zich donderdagavond vele voetbalfanaten om de finalerondes bij te wonen. In de voorrondes waren verleden week al vijftien teams afgevallen om tot de beoogde acht teams te komen, die de halve finales moesten gaan spelen. Naast de bekende teams waagden ook enkele nieuwkomers hun kans en wisten door te dringen naar de halve finale.

Voor de halve finale wisten de volgende teams zich te plaatsen.
• Leon Deijnen/Jeroen Prinsen (winnaar 2006 en 2010) met 140 punten
• Ruud Boyon/Dick Smits met 134 punten
• Armand Kremers/Bart Möhlman (winnaar 2009) met 132 punten
• Boi Kennis/Luuk Dassen met 132 punten
• Tijs Kuijpers/Mark van Hooff met 128 punten
• Michiel van Zuidam/Ivo Biesterbos met 111 punten
• Stef van Beijsterveldt/Geert v.d. Burgt met 110 punten
• Dimitri Cremers/Mark v.d. Meulenhof met 109 punten

Halve finale:
In tegenstelling tot de voorrondes, toen de vragen nog via een vraag/antwoord formulier werden gesteld, verliepen de finalerondes deze avond via een power point presentatie. Dit tot groot genoegen van de vele “voetbalkenners” die aanwezig waren en zich kostelijk amuseerden door mee te kunnen “quizzen”. Even na tienen stak presentator Fons Boekelder van wal en werden er op de halve finalisten (acht teams) de eerste 15 voetbalvragen afgevuurd die gingen strijden voor vier finaleplaatsen. De verschillen onderling waren klein met uitzondering van het team Leon Deijnen en Jeroen Prinsen, die met een straatlengte voorsprong de finaleronde bereikte. Twee teams eindigden ex aequo; dat betekende dat de finaleronde met vijf teams gespeeld zouden gaan worden.

Voor de finale wisten de volgende teams zich te plaatsen.
• Leon Deijnen/Jeroen Prinsen met 118 punten
• Michiel van Zuidam/Ivo Biesterbos met 52 punten
• Ruud Boyon/Dick Smits met 50 punten
• Arman Kremers/Bart Möhlman met 47 punten
• Tijs Kuijpers/Mark van Hooff met 47 punten

Finale:
In de finale kregen de vijf teams ieder vijftien vragen gesteld. Dat leverde na acht vragen de volgende tussenstand op:

• Leon Deijnen/Jeroen Prinsen met 5,5 punt
• Tijs Kuijpers/Mark van Hooff met 5,5 punt
• Arman Kremers/Bart Möhlman met 4,5 punt
• Michiel van Zuidam/Ivo Biesterbos met 3 punten
• Ruud Boyon/Dick Smits met 2 punten

Vraag 9 werd een optreden van de “Mystery Guest”, gestoken in het pak van UDI’19 mascotte “Parky”. Het was een spannende aangelegenheid waarbij de “Mystery Guest” alleen met een ja knikkend of nee schuddend de vragen mocht beantwoorden. Diverse pogingen werden ondernomen om de “Mystery Guest” te ontmantelen. Het team Leon Deijnen/Jeroen Prinsen wisten de “Mystery Guest” te raden in de persoon van Wilma Kunz.
Na de in totaal vijftien vragen zou de uiteindelijke winnaar van de UDIQUIZ 2011 bekend moeten zijn. Tot ieders verbazing eindigden in de finale de teams Tijs Kuijpers/Mark van Hooff en het team Leon Deijnen/Jeroen Prinsen ex aequo met 9,5 punt. Dus moest er een beslissende vraag worden gesteld. Wie het dichtst bij het juiste antwoord zou zitten zou de uiteindelijke winnaar van de UDIQUIZ 2011 worden.

De vraag die gesteld werd luidde: Hoeveel gele kaarten werden er door de scheidsrechters uitgedeeld afgelopen seizoen in de Eredivisie? Het juiste antwoord moest zijn 1002. Tegen middernacht valt de definitieve ontknoping als het team Tijs Kuijpers/Mark van Hooff met 1050 het dichts bij het juiste antwoord zitten. Het team Leon Deijnen/Jeroen Prinsen wist met hun antwoord van 1061 hierdoor de titel niet te prolongeren. Vervolgens werden Tijs Kuijpers en Mark van Hooff als winnaars gehuldigd en zij kregen uit handen van Patrick Asselman de wisseltrofee en de daarbij behorende prijzen overhandigd, inclusief een deelname aan de grote BAVARIA-voetbalquiz in het PSV stadion te Eindhoven.
[image=198154]
Wederom was deze UDIQUIZ een geslaagd evenement en kijken velen nu al uit naar de volgende editie. Een speciaal woord van dank gaat uit naar Patrick Asselman die de vragen vakkundig samenstelde, de activiteitencommissie van UDI'19/Beter Bed o.l.v. Robert Janzen, beheer en personeel Clubhuis UDI’19/Beter Bed, geluid en lichttechnicus Jan van Roij, jurylid Janette Koedood, fotograaf Robert Janzen en Fons Boekelder die de presentatie verzorgde. Tot volgend jaar bij de 9e editie van de UDIQUIZ.

Winnaars UDIQUIZ:
2004 Anthony Kleinen/Leo v.d.Werf
2005 Anthony Kleinen/Leo v.d.Werf
2006 Leon Deijnen/Jeroen Prinsen
2007 Armand Kremers/Randy Hofmeijer
2008 Walter v.d.Ven/Gert Jan Janssen
2009 Armand Kremers/Bart Möhlman
2010 Leon Deijnen/Jeroen Prinsen
2011 Tijs Kuijpers/Mark van Hooff

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant