Afbeelding

Valerio (BNN) drie dagen naar Uden

Carnaval 41 keer gelezen
UDEN - Op de Markt in Uden vindt met carnaval, een nieuw evenement plaats voor de jeugd tot en met 15 jaar. Op zaterdag 18, zondag 19 en maandag 20 februari kan de jeugd uit zijn dak gaan tijdens het Grote Glazen Huisfeest. En ‘special guest’ op deze drie avonden is Valerio, de presentator die bekend is van BNN-programma’s 'Loverboys' en 'Je zal het maar hebben'.

[image=198119]

Terwijl de ouders zich vermaken in bijvoorbeeld de Knoerissentent op de Markt, hebben de kinderen een geweldige avond in het Glazen Huis van Markant Uden. Tijdens dit feest wordt geen alcohol geschonken en alle activiteiten zijn helemaal gericht op de leeftijdsgroep tot en met 15 jaar. Maarten Prinssen, directeur van Markant: “We hebben een prachtige locatie op de markt in Uden, die tijdens carnaval normaal gesproken niet wordt gebruikt. In samenspraak met de Knoerissen richten we ons op een groep die nu in Uden niets van haar of zijn gading vindt.” De oudste basisschooljeugd en de onderbouw van het voortgezet onderwijs zijn die drie dagen welkom in Markant. Jack Evers, lid van het bestuur van de Knoerissen, vult aan: “De Knoerissen willen carnaval mogelijk maken voor iedereen. Zo is er 55+ carnaval, Kiendjesbal en bijvoorbeeld Op Volle Knoeren. Maar voor de tieners is er in Uden niets. Ze zijn aangewezen op omliggende dorpen. En wat is er prettiger als je met carnaval je kinderen juist dicht bij je hebt. Door de samenwerking met Markant, is dat nu mogelijk.”
De toegangsprijzen zijn voor de doelgroep aantrekkelijk gehouden. Zo is de entree € 4,-, maar komt men voor 21.00 uur binnen, krijgt men een consumptie gratis die na 21.00 genuttigd mag worden. Daarnaast biedt het Grote Glazen Huisfeest de feestvierende jeugd de mogelijkheid in de voorverkoop tot klassenkorting. Koop je met tien man kaartjes, betaal je €3,50 per kaartje, met 15 man betaal je €3,30 per kaartje en bestaat de groep uit 20 personen of meer betaal je slechts €3,-. De voorverkoop vindt plaats vanaf 13 januari bij Esso, Rokado, Markant en Intertoys. Maarten Prinssen: “We hebben met Valerio natuurlijk een super-DJ binnen, maar er is natuurlijk veel meer te doen. We creëren een relaxte sfeer met grote big bags, mooie verlichting en activiteiten die de jeugd aanspreekt. Zo maken we een knalfeest van 20.00 tot 01.00 uur.” De organisatie zoekt voor deze avonden nog wel vrijwilligers. Interesse? Stuur een mailtje naar .
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant