2H: Heeswijk pakt de koppositie stevig vast

Voetbal 10 keer gelezen
UDEN/OSS - Trainer Ton Berens en zijn manschappen blijven goed bezig. De Heeswijkenaren wonnen zelf met 1-2 bij SVC 2000 terwijl de concurrentie morste. Heeswijk staat daarom nu ferm bovenaan in de 2e Klasse H. En dat is knap.

[image=198110]

In Roermond had Heeswijk het erg lastig met een zeer energiek strijdend SVC 2000. De Limburgers gooiden alles in de strijd om het de bezoekers lastig maken en hadden lang een optisch overwicht. Tegen het einde van de wedstrijd raakte de tank enigszins leeg bij de gastheren waardoor Heeswijk sterker werd. Acht minuten sloeg Heeswijk toe. Na een combinatie tussen Arslan en Mark Dobbelsteen was het Rob Tips die knap scoorde terwijl hij de bal had ontvangen met de rug naar de goal: 0-1. Doordat de gastheren in de 90e minuut alsnog gelijkmaakten leek een puntje het maximale voor de bezoekers: 1-1. Turgay Arslan dacht hier dertig seconden later echter anders over en profiteerde optimaal van een mistastende Roermondse verdediger: 1-2.

Margriet en Festilent geven voorsprong weg
Margriet speelde een uitstekende eerste helft tegen Venlosche Boys. De Ossenaren namen via Mehmet Gurbuz en Joey Schuurmans een logische 2-0 voorsprong. De gasten kwamen na de rust echter sterk terug. Margriet kon er nu minder uitkomen en moest toezien dat het alsnog 2-2 werd. Uiteindelijk was dit ook een terechte uitslag. In Zeeland waren de druiven zuur want Festilent verspeelde geheel onnodig tegen hekkensluiter Blerick twee dure punten: 1-1. In de eerste helft domineerde Festilent nadrukkelijk en tekende Jeroen Veld 1-0 aan. Nadat ondermeer Daan Coenen dikke kansen op 2-0 had laten liggen was het de mee naar voren gekomen Blerickse centrale verdediger Rominter die vlak voor tijd 1-1 maakte. Mierlo Hout klopte SSS'18 met 3-2. Namens de Helmonders scoorde Richard van de Kerkhof twee keer en maakte Edwin van de Heuvel het trio vol.