1D: TOP laat zich verrassen door NWC

Voetbal 24 keer gelezen
OSS – SV TOP had vandaag in Oss goede zaken kunnen doen in de wedstrijd tegen NWC uit Asten. De gasten stonden vier punten achter op de thuisploeg en met een overwinning zouden de Ossenaren weglopen van NWC. Maar het liep anders: 1-2 voor de Astenaren. Positief puntje was de rentree van Martijn Neelen.

[image=198160]

Het was een hectische beginfase in het Frans Heesen Stadion. Want al binnen tien minuten stond het 1-1. Al na enkele minuten kon Ronald Joosten namens de gasten vrij uithalen, maar zijn schot werd gekeerd door doelman Roel Kuilder die in de rebound sneller bij de bal was dan NWC’er Abdou Bazi. Even later was het wel raak. Een voorzet vanaf rechts werd door Aram Pusters teruggekopt op Kuilder, maar de doelman had zonder medeweten van zijn verdediger het doel al verlaten. Ronald Joosten tikte de bal vervolgens in het verlaten doel. Een communicatiefout, waar vooral Kuilder in de fout ging.

[image=198159]

Maar twee minuten later was de stand weer in evenwicht. Rob van Sonsbeek werd namens TOP door Thomas Zegers in het strafschopgebied naar de grond toegebracht. Erkin Erciyas zette zich achter de bal en schoot de strafschop achter NWC-doelman Eddy van Tulden.
Hierna ontspon er zich een spannende helft, met vooral TOP in de aanval. De thuisploeg kreeg ook zeker kansen, maar Van Tulden lag verschillende malen in de weg waardoor de gelijke stand gehandhaafd bleek. Aan de andere kant was het Joosten die een bal hard over schoot. En terwijl TOP aan een voorsprong begon te denken, was het juist NWC dat weer op voorsprong kwam. Een hoge bal werd niet goed verwerkt door de defensie van TOP waardoor Bazi voor kon geven. Zijn voorzet kwam op het hoofd van Falk Louwers die met een fraaie kopbal in de verre kruising de 1-2 aantekende. Na deze goal drong TOP aan en was het ook de bovenliggende partij, maar voor rust wist het niet meer te scoren. Wel raakte de thuisploeg Van Sonsbeek kwijt. De spits wilde een bal in het spel houden en kwam daardoor verkeerd terecht waardoor hij geblesseerd raakte aan zijn knie. Aanvoerder Yori Koel werd door trainer Stephan Sijbers naar de spitspositie gedirigeerd en Martijn Neelen mocht zijn plaats centraal in de verdediging overnemen. Een bijzonder moment voor de verdediger, aangezien hij zijn eerste officiële wedstrijd sinds 24 augustus 2010 speelde. Toen scheurde hij in het bekerduel tegen Schijndel zijn kruisband in de linkerknie af. Met Neelen in de ploeg werd de 1-2 ruststand bereikt.

[image=198161]

Ander niveau
De tweede helft was van een ander niveau dan de eerste. TOP wilde de gelijkmaker forceren, maar ging hierdoor te gehaast voetballen. Het resultaat hiervan was dat Koel werd gezocht met lange ballen. Maar de kansen die TOP creëerde werden allemaal over de grond uitgespeeld. Meestal stond Koel aan het eindstation, maar scoren lukte hem niet. NWC bleef geconcentreerd verdedigen en was met scherpe counters ook gevaarlijk, maar tot grote kansen leidde dit niet. Na ruim een kwartier in de tweede helft viel Erciyas geblesseerd uit, voor hem in de plaats kwam Fazli Ibis. TOP bleef aandringen, maar de eindpass was telkens net niet goed genoeg. Hierdoor waren de meeste voorzetten een prooi voor doelman Van Tulden terwijl de rest weggekopt kon worden. Carlo Nelissen probeerde het een keer van afstand, maar ook bij deze gelegenheid kon Van Tulden de bal uit het doel houden.
Vijf minuten voor tijd leek de gelijkmaker dan eindelijk te vallen. Van der Pas leverde een goede voorzet af en bij de tweede paal stond Ibis vogelvrij. Helaas voor TOP schoot hij van dichtbij op de binnenkant van de paal. In de scrimmage die hierop volgde was Pusters dichtbij een doelpunt en had Tom van der Linden nog een goede kans, maar de bal werd elke keer ternauwernood tegengehouden door de oranje muur van NWC. En vlak voor tijd ging Itay Bercher namens de gasten in zijn eentje richting Kuilder, maar de doelman kon de inzet van Bercher keren. Uiteindelijk kreeg Van der Pas in de laatste seconden nog een vrije schietkans, maar zijn schot ging over. Een pijnlijke en onnodige nederlaag voor TOP.