Afbeelding

Odiliapeel komt langzaam op gang

Voetbal 8 keer gelezen
Odiliapeel – Na een slechte seizoensstart voetbalt Odiliapeel/Braks Groep weer aardig mee in de 5e klasse H. De wisselvalligheid moet eruit om in aanmerking te komen voor de doelstelling van de club: een periodetitel. Volgens hoofdtrainer Michiel Jans is het aanstaande zondag tegen RKVV Keldonk erop of eronder om aan die wens te kunnen voldoen.

[image=141209]

Ondanks dat Odilipeel de vorige competitieronde onnodig verloor van Maaskantse Boys (0-1), ziet Jans goede perspectieven op een periodetitel. “We hebben een jonge en gretige groep waar genoeg voetbal in zit om een periodetitel in de wacht te slepen.” De huidige nummer zes is één van de ploegen in de brede subtop van de klasse. “VOW wordt kampioen, dat lijkt me duidelijk. Daaronder zitten veel ploegen met dezelfde doelstelling als wij. We kunnen zondag tegen RKVV Keldonk goede zaken doen omdat de concurrentie ook tegen elkaar speelt.”

Revanche
Keldonk lijkt geen gemakkelijke horde. De ploeg beschikt over een solide verdediging gezien het geringe aantal tegen doelpunten. “Onze tegenstander aankomende zondag is een aardige ploeg die wat goed te maken heeft.” Keldonk verloor de laatste wedstrijd namelijk thuis met 1-3 van SDDL. Jans vervolgt optimistisch: “Ook wij zijn op zoek naar sportieve revanche. We zijn niet volledig fit. Er ontbreken wat mensen door blessures en een vakantie, maar ik verwacht een getergd Odiliapeel.

Contractverlenging
Net als bij veel andere clubs is ook Odiliapeel druk in onderhandeling om de juiste trainer aan te stellen voor het volgend seizoen. Contractverlening van Michiel Jans in de Peel zou geen onlogische keuze zijn voor beide partijen. “Odiliapeel is een mooie club met jonge spelers waar veel voetbal in zit. We zijn op de goede weg.” Volgende week volgt er uitsluitsel en wordt er voor Jans duidelijk naar welke ambities hij kan streven in het trainersvak.

Programma 5e klasse H:
SDDL – WEC
WHV – Ollandia
SCMH – Ulysses
Ravenstein – SBV
VOW – Maaskantse Boys
RKVV Keldonk – Odiliapeel/Braks Groep

Stand 5e klasse H:
1. VOW 11-30
2. Ollandia 11-27
3. RKVV Keldonk 11-20
4. WHV 11-19
5. Ravenstein 11-19
6. Odiliapeel 11-16
7. WEC 11-16
8. SCMH 11-15
9. SDDL 11-15
10. Maaskantse Boys 11-9
11. Ulysses 11-9
12. SBV 11-0
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant