Afbeelding

Buurtbemiddeling Uden scoort punten

Algemeen 18 keer gelezen
UDEN – Ageet Reith, de coördinator van Buurtbemiddeling Uden, heeft voldaan aan de kwaliteitstoets van het Centrum Criminaliteitspreventie & Veiligheid (CCV) en is nu dus gecertificeerd. De CCV heeft dit jaar voor het eerst de kwaliteitstoets ingesteld. “Ik ben de 24ste in Nederland die gecertificeerd is. Als je bedenkt dat eenderde van de Nederlandee gemeente buurtbemiddeling heeft, kun je uitrekenen dat er nog heel wat moeten volgen.”

[image=197986]

Om voor de certificering in aanmerking te komen, moet het buurtbemiddelingsproject voldoen aan elf strenge selectiecriteria. Ageet Reith: “Het wordt breed getoetst. Zo worden onder meer de organisatie, methodiek, begeleiding van buurtbemiddelaars en kwaliteitsbewaking grondig doorgelicht. Je moet ook echt kunnen aantonen dat je het goed doet.”
Wat dat betreft kan Buurtbemiddeling Uden uitstekende cijfers overleggen. Per jaar zijn er in de gemeente Uden 60 tot 70 conflicten tussen buren waarbij Buurtbemiddeling wordt ingeschakeld. “We hebben een slagingspercentage van liefst 81 procent. Dat ligt fors boven het landelijk gemiddelde van 64 procent”, weet Reith.
Buurtbemiddeling Uden biedt op verschillende manieren hulp bij burenconflicten. “Het kan zijn dat we de melder en de overlastgever beide bezoeken, er kan een bemiddelingsgesprek op ons kantoor plaatsvinden en er kan sprake zijn van coaching, vooral voor mensen die niet met de ander in gesprek willen. Het is soms moeilijk om mensen aan tafel te krijgen. Wij halen veel werk weg bij woonconsulenten van de wooncorporatie én bij de wijkagenten. Je hebt ales buurtbemiddelaar geen belang, de klanten zijn niet onze huurders en wij dragen geen uniform. Het is voor en door burgers. Onze bemiddelaars zijn allemaal vrijwilligers, van jong tot oud en uit alle lagen van de bevolking. Ze worden elk jaar geschoold. Op dit moment hebben we er twaalf, binnenkort komen er nog twee bij. Maar we kunnen er meer gebruiken.”
Meer informatie is te vinden op www.buurtbemiddelinguden.nl of aan te vragen via email: info@buurtbemiddelinguden.nl.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant