Afbeelding

Wim Bens verlaat Rabobank Uden Veghel

Zakelijk 177 keer gelezen
VEGHEL – Wim Bens, directievoorzitter van de Rabobank Uden Veghel verlaat op 1 maart aanstaande de bank. Hij wordt directievoorzitter bij Rabobank Tilburg en omstreken.

[image=197976]

Bens begon zijn carrière in 2008 bij Rabobank Uden Veghel en leidde de fusie van de Rabobank in Uden en Veghel. Als bestuurder wist hij in korte tijd een krachtige bank te bouwen. “Een solide bank waar ik trots op ben en waar nog veel potentie in zit. Mijn vertrek komt wat dat betreft te vroeg”, aldus Bens.
Naast bankier voelt Bens zich bovenal ondernemer. “De regio Uden Veghel is krachtig, maar mag nog meer gezien worden.” Eén van de initiatieven om de regio op de kaart te zetten zijn de activiteiten in het Jaar van de Coöperatie (2012), waaronder de congresweek Mindfood (juni) en het HighFive-festival (oktober). “Maar ondanks deze uitdagingen blijft de dynamiek van een stadsbank mij trekken”, verklaart hij zijn vertrek. De Raad van Commissarissen heeft inmiddels de procedure voor de opvolging van Bens in gang gezet.
Wim Bens (1960) woont in Heesch, studeerde Bedrijfsadministratie en rondde later zijn MBA-diploma op Nijenrode af. Hij startte zijn loopbaan in 1980 bij Rabobank Oss. Daarna werkte hij in verschillende functies voor de segmenten Bedrijven en Particulieren. In 1992 kreeg hij zijn eerste directiefunctie. Sinds 2008 is hij directievoorzitter van Rabobank Uden Veghel, waar hij verantwoordelijk is voor de aandachtsgebieden: coöperatie & bestuur.
Daarnaast is hij regionaal en landelijk actief in diverse besturen en commissariaten. Momenteel is hij voorzitter van onder andere de Raad van Commissarissen van de Woningbouwstichting Brabant Wonen en vice-voorzitter van de Raad van Commissarissen van Zorggoed Brabant.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant