Afbeelding

Hondenpoep en scheurende scooters

Algemeen 46 keer gelezen
UDEN – In de Ideeënfabriek in Uden werd vandaag het Open Innovatie Festival afgesloten door burgemeester van Uden, Henk Hellegers.

[image=197984]

De dag in Uden was de laatste dag van het festival. Het evenement werd afgesloten met een presentatie over burgerparticipatie in Uden. Danny van de Boom van GroupSupport vertelde over het project 'Mijn Wijk' van de gemeente Uden. Met anonieme, online brainstormsessies haalt GroupSupport de meningen van verschillende groepen mensen naar boven. In die sessies is de bewoners van Uden gevraagd wat er anders of beter kan in hun wijk en omgeving. Voelen zij zich veilig? Wat zijn hun grootste ergernissen? Hoe zouden zij een betere band met hun buren op willen bouwen? Uit deze vragenlijsten blijkt dat mensen graag een plek zouden hebben om met buren samen te komen en dingen te ondernemen. Ook de grootste ergernissen komen duidelijk naar voren, met in de top vijf hondenpoep dat baasjes laten liggen en hangjongeren die op hun scooters rondscheuren. Door de antwoorden op deze sessies, heeft de gemeente Uden concrete informatie waarmee ze aan de slag kan.
Maandag 28 november werden de dagen door burgemeester Ina Adema geopend op het gemeentehuis in Veghel, in bijzijn van de burgemeesters van Uden, Oss en Bernheze. Daar werd onder andere het populaire spel “Angry Birds” live gespeeld op het stadhuisplein. In Oss werden dinsdag de mensen uitgedaagd buiten de gebaande paden te denken, en woensdag gaf Rabobank Maasland een presentatie over online dienstverlening in Bernheze. Burgemeester van Bernheze Jan Boelhouwer: "Er is op een bijzondere manier samengewerkt tussen de gemeenten. Daar wil ik ook de andere gemeenten voor bedanken."
Het Open Innovatie Festival is een landelijk festival, waar gemeenten uit heel Nederland aan deelnemen. Het festival beleefde dit jaar zijn vierde editie. Tijdens het festival willen gemeenten innovatieve onderwerpen delen met inwoners, ondernemers en ambtenaren. Alles wordt kosteloos georganiseerd. De workshops zijn gratis en de sprekers werken belangeloos mee.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant