Afbeelding

Student moet in- en uitchecken bij NS

Verkeer en vervoer 130 keer gelezen
OSS – Studenten met een OV-studentenkaart moeten vanaf 1 januari verplicht in- en uitchecken als ze reizen met de NS, ook in hun vrij-reizen periode. De landelijke campagne moet er voor zorgen dat de 650.000 studenten wennen aan het in- en uitchecken. Ook op het Osse station worden studenten vanaf vorige week hierop geattendeerd.

Tot nu toe gold de verplichte in- en uitcheck voor de studenten alleen in de bus, tram en metro. De Nederlandse Spoorwegen wil eind 2012 het papieren treinkaartje afschaffen. Na deze periode kan er alleen met de OV-chipkaart worden gereisd. "Wij hebben verschillende klantgroepen al geleidelijk overgezet naar deze reismethode en nu zijn de studenten aan de beurt. Bij onze treincollega’s zoals Veolia moeten studenten al verplicht in- en uitchecken. Voor een uniform beeld voeren wij dit vanaf volgend jaar ook in", legt een woordvoerder van de NS uit. Volgens hem zijn studenten verantwoordelijke mensen en is het in- en uitchecken maar een kleine moeite. De negentienjarige studente Kristel de Groot reist dagelijks tussen Oss en Nijmegen en vindt het prettig dat er nu eindelijk een datum is vastgesteld. "Ik check nu nog niet in, dat doe ik pas vanaf 1 januari. Het inchecken gaat een groot probleem worden als ik haast heb om de trein te halen. En als meer mensen tegelijk willen inchecken, zal het wellicht chaos worden bij de incheckpalen."

[image=197915]

Boete
Wanneer studenten vanaf 1 januari niet inchecken of dit vergeten, zullen ze door de conducteurs hierop worden gewezen. "Er volgt voorlopig nog geen boete. Wij gaan onderzoek doen naar het reisgedrag van de studenten. Mocht deze groep massaal niet in- of uitchecken dan volgt er wellicht wel een boete. Maar dit zullen wij ruim van tevoren aangeven", laat de woordvoerder weten. Sanne Tiemissen (18) woont op kamers in Tilburg maar reist twee dagen in de week met de trein. "Een boete is echt overdreven, het moet bij een waarschuwing blijven. Wij blijven toch arme studenten." Meer informatie over de OV-studentenkaart is te vinden op http://www.ov-chipkaart.nl/
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant