Afbeelding

Bonus Hobij voor schoon huis in Uden

Zakelijk 64 keer gelezen
UDEN - Hobij International Work Force riep onlangs voor de eerste keer een Hobij-huis uit tot ‘Beste Huis’. De maandelijkse verkiezing is erop gericht om een nog schonere en aangenamere woonsituatie voor haar buitenlandse flexwerkers te stimuleren. Ditmaal kregen de bewoners van een huis in Uden een mooie bonus.

[image=197904]

Hobij is de grootste Brabantse uitzendorganisatie die zich voornamelijk bezighoudt met het tewerkstellen van (Midden en Oost-) Europese werknemers bij succesvolle organisaties in Nederland. Hobij verzorgt, naast een baan met een net salaris, tevens degelijke huisvesting voor deze flexwerkers. En net als in de meeste ‘normale’ huishoudens, is het ook in de huizen van haar flexwerkers een streven om het woongenot van bewoners zo aangenaam mogelijk te houden.
Hygiëne en schoonmaak spelen een belangrijke rol in de leefbaarheid van een woning. Hoewel een schoonmaakploegje van Hobij hierbij een handje helpt, hebben de Hobij-huisbewoners de hygiëne natuurlijk voor het grootste deel zelf in de hand. Om schoonmaak en netheid te stimuleren, heeft Hobij in september een bonussysteem in het leven geroepen. Tijdens maandelijkse huisbezoeken van wooncontroleurs, krijgt ieder huis met haar bewoners een beoordeling tussen 1 en 10 op een aantal criteria. De bewoners van het huis dat het best uit de bus komt, krijgen ieder 65 euro netto bij hun loon gestort. Vorige week werd voor de eerste keer de bonus uitgereikt aan de bewoners van een huis in Uden. Hoe ze dat voor elkaar kregen? Heel simpel: “Wij helpen elkaar en maken altijd samen schoon,” vertelt de 24-jarige Malgorzata afkomstig uit Ojslawice, Polen. In april dit jaar is zij in Nederland gekomen om voor HOBIJ te werken. Sindsdien werkt ze als Productiemedewerker bij Hessing Supervers in Uden en woont ze in het grote huis vlakbij het centrum. “We wonen hier met een leuk clubje mensen uit Polen en Litouwen, en we houden het altijd schoon. Iedere week, volgens een rooster.” Haar huisgenoot Andrzej, afkomstig uit dezelfde plaats in Polen, vult haar nog aan: “We zijn niet, nu de bonus in het leven is geroepen, extra gaan opruimen. Het is altijd al netjes. Dus eigenlijk was het best gemakkelijk.” Hoewel het ze geen moeite kostte, zijn de bewoners toch blij verrast met de bonus. Wat Malgorzata met het geld gaat doen, is voor haar eveneens niet zo moeilijk. “Het geld ga ik zeker niet meteen weer uitgeven. Dat zou zonde zijn. Ik zet het bij mijn spaargeld en bewaar het voor later.”
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant