Afbeelding

Boselie: 'Foute beslissing beter dan geen'

Voetbal 39 keer gelezen
UDEN - Het was vrijdagavond groot feest in de bestuurskamer en het clubhuis van UDI'19. De harde kern van de club was massaal komen opdraven om Mario Boselie te feliciteren met zijn benoeming tot erelid van hun UDI'19. Daarnaast werden nog diverse andere leden bedankt voor vele jaren trouw lidmaatschap.

Door: Willy Rooyakkers

[image=197715]

Het draaide echter vooral om Mario Boselie. En terecht. Hij is pas de vijfde persoon in de meer dan 92-jarige historie van de club die deze grote eer ten deel valt. Mario Boselie: "Natuurlijk ben ik daar trots op. En helemaal omdat het bij zo'n mooie en warme club is." Wie zijn gezicht wel eens op Sportpark Parkzicht liet zien de laatste slordige dertig jaar kon niet om de aanwezigheid van Mario Boselie heen. Heel veel mensen 'zijn' en 'maken' deze megaclub van 1650 leden maar Boselie is zeker één van de meest opvallende en prominente. Naast de vele sponsordeals, projecten zoals de wedstrijd tegen Ajax en ontelbare andere klusjes is hij vooral bekend door zijn bemoeienis op het gebied van technische zaken rondom het eerste elftal. Boselie bepaalde lange tijd, samen met anderen maar altijd nadrukkelijk aanwezig, de samenstelling van de Udense A-selectie. In die periode maakte hij ondermeer drie kampioenschappen in de Hoofdklasse mee. Hij kreeg erkenning maar moest soms ook impopulaire beslissingen nemen. Boselie: "Een foute beslissing nemen is nog altijd beter dan geen beslissing nemen. Eén van mijn beste beslissingen was het halen van de broertjes Seijkens naar Uden. Samen met Harry Blokhuis haalde ik ze bij SV Deurne op en die jongens voegden net dat stukje mentaliteit toe wat onze groep nodig had. We hadden al sterke eigen spelers en ook spits Peter van den Heuvel was een gouden greep maar deze twee haalden nooit een onvoldoende en brachten de winnaarsmentaliteit op Parkzicht. Dat was net wat we nodig hadden om die laatste stap te zetten."

[image=197717]

Van Bijsterveld
Ondanks zijn soms wat norse uiterlijk is Mario Boselie er niet de man naar om keiharde beslissingen te nemen op menselijk vlak. Als hem iets niet bevalt is een typerende vloek datgene wat voor hem de zaak weer meteen afsluit. Het doet hem daarom nog steeds pijn dat hij vijf jaar geleden Johan van Bijsterveld moest ontslaan. "Ja, daar heb ik best spijt van. Johan deed zo veel voor de club dat ik het eigenlijk onacceptabel vond dat dit moest gebeuren. De selectie heeft hem min of meer geslachtofferd en dan word je in een situatie gedwongen waarin je weinig anders meer kan. Ik kijk hier echter niet zo fijn op terug." Op een avond als vrijdag overheerst echter toch de trots en de mooie herinneringen. Ook zijn vrouw Mia was voor de verandering eens meegekomen. Mia Boselie: "Ik bleef altijd thuis. Dat was ook mijn voorwaarde. Ik vond het niet erg dat hij zoveel tijd bij UDI'19 doorbracht en soms 'blauw' thuiskwam maar ik stelde wel als voorwaarde dat ik niet meehoefde." Haar man kijkt goedkeurend als ze dit zegt maar geeft aan wel een beetje veranderd te zijn. "Mijn vrouw heeft me altijd gesteund anders had dit uiteraard niet gekund. Ik heb nu twee kleinkinderen en ik had het nooit van mezelf verwacht maar ik vind het geweldig om tijd met ze door te brengen. Dat geeft me enorm veel plezier."

[image=197716]

Mooie woorden
Na een welverdiende toespraak van voorzitter Paul Rüpp is het dan tijd dat Mario Boselie in een afgeladen clubhuis de zeldzame speld krijgt. Het applaus wat volgt is warm en spontaan. Mario Boselie is officieel erelid van UDI'19.

Het gesprek met Mario Boselie wordt vandaag in de sportuitzending van 17.00 tot 19.00 bij SkyLine uitgezonden.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant