Afbeelding

Peelknijnen onthullen Toon d’n Twidde

Carnaval 108 keer gelezen
VOLKEL - De Peelknijnen van Vliegbasis Volkel hebben vrijdag in een bomvolle en sfeerrijke zaal van bedrijfsrestaurant De Valkenhorst hun nieuwe prins Toon d’n Twidde onthuld en geïnstalleerd.

[image=197704]

De 47-jarige Toon Reijnen is getrouwd met Margo en vader van een 10-jarige zoon, Mika. Samen wonen ze in Boekel. Als jongste telg uit een gezin van drie kinderen is Toon geboren en getogen Boekelaar. Carnaval is hem met de paplepel ingegeven. Toon’s vader is één van de oprichters van Carnavalsvereniging de Knöllekes uit Boekel en is tot op de dag van vandaag, op 86-jarige leeftijd, Erevorst van de Knöllekes. De moeder van Toon komt oorspronkelijk uit Limburg, Kerkrade; dus ook moeders weet wel raad met de Carnaval. Niet zo gek dus dat Toon een enthousiaste carnavalsvierder is.
Toon werkt inmiddels ruim zeventien jaar op Vliegbasis Volkel, en heeft verschillende functies gehad. Momenteel is hij werkzaam op de afdeling Welfare; hij zorgt voor het welzijn van de mensen, zowel op de vliegbasis als in de out of area operaties. Toon is er heel trots op dat hij in het Carnavalsseizoen 2011-2012 als Prins Toon d’n Twidde over het Peelknijnenland mag regeren. Zijn motto is: ‘De Toon is nog lang niet gezet..!’
Voor de onthulling werd eerst de oude Prins Bert d’n Urste op ludieke wijze ontdaan van de uiterlijke tekenen van zijn waardigheid. Na een bedankwoordje van de voorzitter Hans Raaijmakers werd hij opgenomen. Na het protocollaire gedeelte werd tot in de kleine uurtjes gefeest op dit Prinsenbal der Peelknijnen, ondersteund door de bezielende klanken van Hofkapel “De Peelknijnen”.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant