Afbeelding

'Niet te geloven festival' opvolger TechEvent

Opmerkelijk 15 keer gelezen
UDEN - Uden kan weer uitkijken naar een groot evenement. 'Het niet te geloven festival', zo luidt de naam van het evenement dat de opvolger is van TechEvent. Ook dit nieuwe festival, dat plaatsvindt in het weekend van 14 en 15 september 2013, wordt georganiseerd door Initialis, de vereniging van jonge ondernemers en managers.

[image=197648]

'Het niet te geloven festival' wordt een mix van sport, kunst en cultuur, muziek, techniek, hobby's, stunts, mensen, objecten, flauwekul en entertainment. "Het concept is een georganiseerde chaos met een hartslag", vertelt Jos van Doren, die deel uitmaakt van het organisatiebestuur. "Sommige onderdelen zijn doorlopend, sommige geprogrammeerd en sommige een surprise. Het wordt een groot evenement op de Markt en de Nieuwe Markt voor gezinnen met kinderen uit Uden en omgeving. De vraag die we ons gesteld hebben is 'Hoe zet je Uden op een positieve en onvergetelijke manier op een podium? En hoe krijg je dat voor elkaar in een tijd waarin bijna niets meer mogelijk lijkt?' Ons antwoord is: door te laten zien wat wél mogelijk is", aldus Van Doren.
'Het niet te geloven festival' wordt een evenement waarin verrassing, impact, meemaken en beleving centraal staan. "We hebben een hoog ambitieniveau, net als bij TechEvent. We willen geen voortzetting van TechEvent. Het wordt echt iets nieuws. En innovatief. Bij alles wat je ziet of beleeft moet je het gevoel krijgen; 'niet te geloven!' Thematisch wordt het ook heel breed", vertelt Jos van Doren.
Een hele concrete invulling is er nog niet. De organisatoren presenteerden hun eerste concept donderdagavond in Theater Markant aan de overige leden van Initialis. Inmiddels zijn er al tal van werkgroepen, met in totaal 20 Initialisleden, gevormd die nu met de organisatie aan de slag gaan. Er is 200.000 euro begroot voor het festival. Van Doren: "Hoewel het programma nog helemaal ingevuld moet worden, zijn er natuurlijk wel al ideeën. Zo denken we aan een 3D-tekenaar, een YouTube-theater in Markant, een niet-te-geloven uitdaging, een battle, best deals en recordpogingen." De muziek en entertainment zullen geconcentreerd worden op de zaterdagavond en de zondag.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant