Afbeelding

Boxmeerse bestuurder verliest macht over stuur

Column 16 keer gelezen
Cabaretier Mark van de Veerdonk laat iedere week, op geheel eigen wijze, zijn licht schijnen op actuele onderwerpen uit de regio. De column is ook na te lezen in de vrijdageditie van het Udens Weekblad, Stadskrant Veghel, weekblad Regio Oss en in De MaasDriehoek.

[image=83645]

Hij is amper aangekomen in ons land, maar van mij mag hij weer linea recta terug naar Spanje. Ik weet het, een heleboel mensen geloven in hem, zelfs volwassenen, en ik ontken ook niet dat hij vooral op onze jeugd een geweldig stimulerend effect kan hebben, maar sinds zijn aanvaring met één van zijn zwarte knechten, is het wat mij betreft uit met de pret: Cruijff moet weg. Of trek ik hier iets te snel mijn conclusie? Ik heb dat wel vaker. Bij het lezen van de krantenkop “Boxmeerse bestuurder verliest macht over stuur” vroeg ik me af of het burgemeester van Soest was of één van zijn wethouders. Van de week liep ik ’s avonds langs de Udense Petruskerk. Ineens zag ik wat rook onder de deur vandaan komen. Als fatsoenlijke katholiek keek ik daar niet van op. Dat kon niet anders dan wierook zijn. Maar groot was mijn verbazing toen een half uur later de brandweer arriveerde en een zwart geblakerde pietje in het CVhok werd ontdekt. Oorzaak: verstopte kachelpijp. Hij verspreidde dezelfde brandlucht als mijn geurvreter, die ik een dag later in mijn schoen vond.

Sinterklaas houdt niet van mij. Misschien trek ik iets te snel mijn conclusie, maar ik denk echt dat hij me niet mag. Hij geeft me namelijk altijd stomme dingen. De enige keer dat ik daadwerkelijk kreeg wat ik vroeg, zat de betreffende playboy al vol kreukels. Oké, dat kan ook aan het covermodel zelf hebben gelegen – de foto van Patricia Paay bleek door de thuiszorg te zijn genomen bij hun intake – maar leuk was anders. Heb ik voor mezelf wat Dvd’tjes gekocht. Mijn vriendin kwaad: ‘Mark, we hebben niet eens een Dvd-speler!’ ‘Oh ja’, pareerde ik, ‘jij draagt toch ook een BH? Maar ik heb ook wat voor jou meegenomen van het pompstation.’ Gezien de klap in mijn gezicht, was ze niet echt blij met die 2 liter Mobil motorolie. Of is dat oordeel iets te straf?

Toen enkele Wageningse studenten onlangs constateerden dat het vijverwater op de Maashorst een behoorlijk hoge zuurgraad had, wist de Bernhezer recreatietycoon Dennis Hurkmans genoeg: “Vroeger was de koffie al niet te zuipen op Slabroek. Natuurlijk, want dat water is geneeskrachtig!” En Dennis kennende zitten binnenkort hordes bejaarden met hun spataderen in de Slabroekse bubbels. Dat was trouwens ook een leuke scene geweest in de toch al uitstekende musical over de Maashorst. Of trek ik hier iets te snel mijn conclusie?

Geen zwart geblakerd weekend gewenst door

Mark van de Veerdonk

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant