Afbeelding

Knoergoeie Brabander: Frits van Eerd

Carnaval 190 keer gelezen
UDEN - De Knoerissen hebben Frits van Eerd uitgeroepen tot Knoergoeie Brabander 2012. Geboren op 25 maart 1967 in Veghel, getrouwd met Famke, vader van drie kinderen en sinds 1996 verantwoordelijk voor de dagelijkse leiding van Jumbo Supermarkten. Frits van Eerd is volgens de Knoerissen een fantastische Knoergoeie Brabander, die thuis hoort in het illustere rijtje van onder meer Joost Prinsen, Peer Swinkels, Wim Dik, Cor Swaneberg en Harry van Raaij. Frits van Eerd wordt gehuldigd op zaterdag 28 januari, tijdens tweede avond van de pronkzittingen.

[image=197517]

Frits van Eerd staat niet graag in de belangstelling. Hij wordt door bekenden getypeerd als een echte Brabander. Hij werkt hard, in de volle overtuiging dat 'zijn' Jumbo de ideale supermarkt is van Nederland. En dat wordt opgemerkt. Zo is Frits van Eerd uitgeroepen door de lezers van Management Team tot de beste bestuurder van 2011. De overname van Super de Boer en de ombouw van die winkels tot Jumbo Supermarkten wordt door vriend en vijand bewonderd. Want het is een flinke operatie die er toe moet leiden dat er in 2012 circa 300 Jumbo winkels zijn, die gezamenlijk een marktaandeel van meer dan 10% hebben. Dat maakt Jumbo een van de grotere werkgevers van Brabant.
Met de Brabantse familiewaarden zit het helemaal goed. De '7 Dagelijkse Zekerheden' zijn onderdeel van de genen van de familie Van Eerd. Het past ook bij Frits van Eerd, die er voor zorgt dat het personeel goed in zijn vel zit, zodat de klanten als vanzelfsprekend de beste service krijgen. Dienstverleners pur sang dus. Maar naast al het harde werken, is er ook tijd voor ontspanning. Zo is Frits een groot liefhebber van rally’s. Hij sleutelt graag aan auto’s maar rijdt er zelf nog liever in. Zo heeft hij al twee keer meegedaan aan de Dakar Rally.
Als Knoergoeie Brabander, heeft Frits ook nog een andere belangrijke goede eigenschap. Hij is een carnavalsliefhebber van het eerste uur. Zo was hij in 1999 prins carnaval in Veghel, heeft hij ook meegezongen aan diverse carnavalshits, waarvan 'Wij doen het licht wel uit', samen met de gebroeders Ko, zeer succesvol was in 2008-2009. Frits van Eerd draagt diverse verenigingen in de regio ook nog eens een warm hart toe. Kortom; een echte Knoergoeie Brabander.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant