Afbeelding

Expo ‘10 jaar’ van Paul Mullaart geopend

Kunst en cultuur 66 keer gelezen
UDEN – In Expositieruimte Ton Fleksens werd zaterdag de expositie van het abstracte schilderwerk van Paul Bastiaan Mullaart geopend. Roland de Winter gaf de opening een officieel tintje. Hij volgt de ontwikkelingen van het werk van Paul op de voet. Het hoofdgebouw van de Winter Mediagroep heeft ook geruime tijd als expositieplek gefunctioneerd en in de entree van het hoofdkantoor pronkt een groot schilderij van Mullaart.

[image=197430]

Paul vertelde in zijn woordje hoe in 10 jaar tijd een oeuvre ontstaan is. Dat hij de laatste jaren binnen verschillende stijlseries is gaan werken en hoe de fotografie een steeds grotere rol gaat spelen. Het getoonde fotowerk bestaat uit portretfoto’s van een gebodypaint model en macrofoto’s van duivenveren. De foto’s staan vrij in de ruimte op metalen standaards. Zijn eerste schilderij, uit 2001, staat op een ezel achter in de expositieruimte. Het is een schilderij van de zee. Het werk is het enige figuratieve schilderij dat hij heeft gemaakt en is niet eerder geëxposeerd.
In de expositie wordt veel nieuw schilderwerk uit 6 verschillende stijlseries getoond. Het werk wordt gekenmerkt door een overeenkomend kleur-, materiaal-, of techniekgebruik. Er is bijvoorbeeld een panelenblok ingericht met paarse schilderijen in acryl, in verschillende formaten en stijlen. Aan een lange muur hangt de serie ‘The Crossing Beyond’, schilderijen die overeenkomen door het gebruik van haakse lijnen in diverse kleuren. Andere panelen zijn voorzien van schilderijen uit de ‘Day Dreams’ serie van zachte wit en okertinten, maar met veel grove structuren. De laatste doeken uit de serie ‘Mystic World’ zijn net aan droog en ruiken nog naar de heerlijke olieverflucht.
In de vitrinekasten staat een serie twee-luikjes; kleine ingelijste werkjes. Een andere wand is voorzien van hele serie kleine werkjes in een grote variatie aan lijstjes. De prijzen van deze ‘cadeautjes’ beginnen al bij 15 euro en worden door Paul persoonlijk gesigneerd.
In deze expositie laat Paul niet alleen zijn werk zien maar ook een stukje van zichzelf. Het laat de facetten van Paul’s fascinatie voor kleuren en structuren, waar deze bewondering vandaan komt en hoe dat met hard werken is verworden tot een indrukwekkend oeuvre.

De expositie is op zaterdag en zondag tot 12 december van 11.00 tot 17.00 uur geopend. Paul geeft desgewenst uitleg bij zijn schilderijen en foto’s. Zie ook www.mullaart.com.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant