Afbeelding

Udense ontwerper genomineerd voor kunstprijs

Kunst en cultuur 48 keer gelezen
UDEN - Ontwerper Willem Kuipers is met zijn afstudeerproject ‘Moving Memories’ genomineerd voor de Kunstprijs Binnenmaas 2011. Een jury roept één van de 14 genomineerden uit tot winnaar. Dit is op 25 november omstreeks 16.30 uur in het gemeentehuis in Maasdam.

[image=197225]

Kuipers studeerde in juli af als ruimtelijk ontwerper aan de Kunstacademie St. Joost in Breda. Met het project ‘Moving Memories’ stelt hij de emotionele band tussen de gebruiker en een product centraal. “Een product moet een verhaal vertellen, deze tafel vertelt een persoonlijk verhaal door herinneringen een plek te geven in ons dagelijks patroon”.
De bijzondere tafel is niet onopgemerkt gebleven bij de kunstcommissie van de gemeente Binnenmaas en nomineerde Kuipers voor de kunstprijs. Aan deze prijs is niet alleen de eer, maar ook een geldbedrag van 1.000 euro verbonden. De jury, bestaat uit beeldend kunstenaar Hanneke Piederiet, cultureel ondernemer Hans Jansen Manenschijn en de directeur van Museum Rotterdam, Hans Walgenbach.
De genomineerde kunstenaars exposeren hun werk van 28 november tot en met 11 januari in het gemeentehuis in Maasdam op maandag, woensdag, donderdag en vrijdag van 9.00 uur tot 13.00 uur en op dinsdag van 8.00 uur 20.00 uur. www.willemontwerpt.nl
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant