Afbeelding

Concert drie harmonieën in Eigen Herd

Muziek 2 keer gelezen
UDEN - Nadat vanmiddag Sinterklaas is ingehaald in Uden ontvangt Harmonie De Eendracht, vandaag Harmonie DSHO uit Appingedam. Samen met Harmonie St. Caecilia uit Volkel geven de drie harmonieën zaterdag 19 november om 19.30 uur een concert in de Eigen Herd in Uden.

[image=197159]

De harmonie uit Appingedam bestaat nog vijf jaar langer dan Harmonie De Eendracht, zelfs 118 jaar, maar is een moderne vereniging. Zij spelen net als beide andere verenigingen van klassiek tot musical en van film tot marsmuziek. Harmonie DSHO wordt gedirigeerd door de Udense Henk van Ras, die lang klarinet heeft gespeeld bij Harmonie De Eendracht. Ook Nienke Verhoeven verhuisde enkele jaren geleden vanuit Uden naar Appingedam. Bij hen ontstond dan ook het idee om eens samen een leuk concert te geven.
De harmonieën uit Volkel en Uden hebben al eerder samen een succesvol concert gegeven op de Udense markt. In het weekend van 26 november gaan beide muziekverenigingen hun beste noten spelen in Veldhoven om zo promotie te verdienen. Naast promotie kunnen de beide verenigingen nog een eerste prijs verdienen. Dan moet alles echt perfect gaan. Een spannende tijd voor beide verenigingen. Alle muzikanten hebben er ook al heel wat extra oefenavonden op zitten. In dit traject past dus nog een extra try-out concert om de laatste nootjes perfect samen te spelen. De toegang is gratis.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant