Afbeelding

Weekend vol Nederlandse trots in De Pul

Muziek 11 keer gelezen
UDEN - Chef'Special, DeWolff en Kayak zijn komend weekend te bewonderen in De Pul. Kliknieuws mag 2 keer 2 kaarten weggeven aan degene die het een Sinterklaasgedicht kan maken over de band waar je komend weekend graag naar toe wilt. Stuur je gedicht naar de .

Chef'Special
Chef'Special is vrijdag 18 november om 20.00 uur in De Pul te zien. Chef'Special staat bekend om hun energieke liveshows die menig festivalpubliek al heeft laten dansen. Ook op Festyland was deze band een van de hoogtepunten van De Pul Fiction tent. De heren serveren een muzikale mix van hiphop, reggae, funk en ontspannen grooves met stevige gitaren. De band is maandelijks te zien als De Wereld Draait Door Huisband. Kaarten kosten in de voorverkoop 10 euro en aan de kassa 15 euro.

[image=197074]

DeWolff
Na het verschijnen van hun fantastische eerste langspeler 'Strange Fruits and Undiscovered Plants' eind 2009 ging het hard met het jonge trio van DeWolff. Diverse keren mocht de band aantreden bij De Wereld Draait Door en de plaat kreeg lovende kritieken in de pers. Maar het zijn vooral de live shows waarbij het publiek massaal achterover slaat van ongeloof, want heavy psychedelische bluesrock wordt met verve gebracht, DeWolff laat zich inspireren door muziek uit de sixties en seventies, waarbij bands als Cream, Led Zeppelin, Pink Floyd en Deep Purple belangrijke invloeden zijn. Zaterdag 19 november om 20.30 uur speelt De Wolff in De Pul. Kaarten kosten 15 euro en aan de kassa 17,50 euro.

[image=197073]

Kayak
Na een afwezigheid van bijna twee jaar gaat Kayak weer optreden. Zondag 20 november om 20.00 uur staat de band in de Udense Pul. Al snel na de oprichting Kayak het label ‘symphonische rock’ opgeplakt. Maar de nummers waren bovenal toch, naar eigen zeggen, ‘uit de hand gelopen liedjes’ met invloeden van pop, rock, klassiek en zelfs folk. Met klassiekers als ‘Wintertime’, ‘Starlight Dancer’ en vooral ‘Ruthless Queen’ is Kayak niet meer weg te denken uit de Top 2000. In november 2009 overleed drummer/ componist/ producer Pim Koopman. Na een periode van bezinning besloot de band onder leiding van toetsenist en componist Ton Scherpenzeel de draad toch weer op te pakken. Kaarten kosten 22,50 euro, aan de kassa 27,50 euro

[image=197075]
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant