Afbeelding

1000 leerlingen naar Doen-dag vmbo

Onderwijs 26 keer gelezen
UDEN - Bijna 1000 leerlingen van de groepen 8 van liefst 35 basisscholen uit de hele regio hebben zich ingeschreven voor de groots opgezette Doen-dag van het vmbo, Udens College in Uden.

[image=120058]

De Doen-dag is vooral bedoeld om de leerlingen te laten ervaren hoe leuk het is op een opleiding waar je naast werken met je hoofd ook veel met je handen mag doen. Om 8.45 uur start het ochtendprogramma en om 12.45 uur het middagprogramma. ’s Morgens en ’s middags zijn er allerlei doe-activiteiten in de vele praktijk- en andere lokalen.
Onder leiding van leerlingen van het Udens College wordt er gewerkt aan timmeropdrachten, reclame/schilderopdrachten, installatietechniek, elektrotechniek, metaaltechniek, voedseltechniek, haar- en huidverzorging, beeldende vorming, tekenen, natuur- en scheikunde, allerlei spannende sporten zoals bergbeklimmen via de professionele klimwand van het VMBO.
De werkstukken die gemaakt worden tijdens de diverse workshops mogen mee naar huis worden genomen.
Ook een aantal bedrijven werkt mee aan deze dag. Aan alle deelnemende basisscholen wordt gevraagd om aan het begin van de dag een spandoek mee te brengen met daarop een korte maar krachtige slagzin over het vmbo en de eigen school. Een deskundige jury gaat beoordelen welke twee basisscholen er dit jaar een mooie geldprijs en Doen-prijs winnen. Foto’s van alle activiteiten zijn achteraf te bewonderen op de website van het Udens College, www.udenscollege.nl (klik op vmbo).
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant