2H: Heeswijk walst na rust over Margriet heen

Voetbal 46 keer gelezen
OSS / UDEN - Heeswijk had het een helft lang erg lastig met Margriet maar nadat Mark Dobbelsteen 1-0 aantekende ging men als een stoomwals over de aangeslagen Ossenaren heen: 5-1. Festilent verloor geflatteerd met 0-3 van een fysiek sterk SSS'18 terwijl in 2F Nulandia op eigen veld te sterk bleek voor Taxandria: 3-1.

[image=195785]
Op Sportpark Balledonk ontaardde het duel tussen Heeswijk en Margriet uiteindelijk in een show van de Familie Dobbelsteen. Daar zag het in de eerste helft totaal niet naar uit overigens. Trainer Ton Berens toonde zich in de rust (0-0) zelfs ontevreden. Berens: "Ik vertelde mijn spelers dat ze minstens twintig procent meer moesten brengen. We waren te apatisch." Meteen na de hervatting tekende Mark Dobbelsteen na een steekpass van Turgay voor 1-0 waarna de beer los was. Tien minuten later was het opnieuw Mark Dobbelsteen die, nu op assist van Van Nuland, wist te scoren: 2-0. Frank Dobbelsteen voerde de score vervolgens op naar 4-0 met twee treffers. De gasten waren verslagen maar wisten via Lars Visser wel een schitterende 4-1 te maken. Trainer Hashemi: "Onze mooiste goal van dit seizoen." Het laatste woord had echter opnieuw Frank Dobbelsteen: 5-1.

Geflatteerde nederlaag Festilent
In Zeeland controleerde Festilent de eerste helft tegen het fysiek zeer sterke SSS'18. Toch kwamen de gasten uit het niets vlak voor de pauze 0-1 voor toen een speler uit de tweede lijn vrij mocht opstomen door het centrum. Na de thee drukte Festilent maar scoorden de gasten uit een corner de 0-2. In de blessuretijd werd het nog 0-3. De zege was uiteindelijk verdiend voor het team uit Overloon maar Festilent had meer tegenstand gegeven dan de cijfers deden vermoeden. De Zeelanders krijgen de komende twee weken belangrijke wedstrijden want dan staan er duels met directe concurrenten op de rol. Dan moeten er punten worden gepakt in de strijd tegen degradatie.

Belangrijke winst Volharding
Tweedeklasser Volharding heeft in eigen huis een belangrijke overwinning geboekt. In het zespuntenduel tegen SVC 2000 uit Roermond werd het na een moeizame start 2-0. Voor de pauze waren de gasten duidelijk de betere, maar zij verzuimden om het overwicht in doelpunten uit te drukken. In de tweede helft waren de rollen compleet omgedraaid. Volharding gaf niets meer weg, slaagde er in tweemaal te scoren en daarmee voor het eerst sinds 2 oktober weer eens een wedstrijd te winnen. Wat de Volharding-coach in de rust tegen zijn team gezegd heeft is onduidelijk. Feit is dat het publiek op het koude en mistige sportpark Soetendaal in het tweede helft een heel ander Volharding te zien kreeg. Opeens was er scherpte en werd er gebikkeld door de thuisclub. Het jeugdige SVC 2000 bleek geïmponeerd en kwam er na rust eigenlijk nauwelijks nog aan te pas. Thomas Creemers verschalkte SVC-keeper De Winter met een bekeken schot in de linkerbenedenhoek: 1-0. De doelpuntenmaker werd gelijk na zijn treffer gewisseld voor Dave Hendriks en die was vrijwel meteen belangrijk. Hendriks verdubbelde namelijk drie minuten na de openingstreffer de score naar 2-0. Bij die score bleef het, al waren Volharding-spelers Bram Jacobs, Roel Gerrits en Stef Gramser dicht bij een derde treffer.

Late zege voor Nulandia
Het duurde tot drie minuten voor het einde voordat invaller Stef van de Hurk namens Nulandia de gastheren naar de fel bejubelde 2-1 tegen het bezoekende Taxandria kon schieten. Uiteindelijk werd het via Jarno van de Leest zelfs nog 3-1 waardoor Nulandia drie belangrijke punten pakte en aansluiting met de subtop lijkt te krijgen. In de eerste helft waren de Nulanders al de betere ploeg geweest en kwam men via Geert Korsten terecht op voorsprong: 1-0. Een dubieuze strafschop voor de bezoekers (men dacht eigenlijk aan geel vanwege een schwalbe) betekende echter weer evenwicht (1-1) waarna Nulandia even de kluts kwijt was. Taxandria kreeg in die fase zelfs grote kansen op de 1-2 maar deze werden gemist. In de slotfase nam de thuisploeg alle risico's door va-banque te gaan spelen omdat men aan het zoveelste gelijkspel weinig zou hebben. De moed van trainer Van Vugt werd vervolgens dus beloond.