Afbeelding

Prins William en Prinses Mieke van de Soos

Carnaval 29 keer gelezen
ZEELAND - Eenendertig jaar bestaat de Soos voor mensen met een verstandelijke beperking in Zeeland al. Elk jaar wordt er samen met de Smouskes een groot carnavalsfeest gevierd. Dit jaar werd voor het eerst een prinsenpaar gekozen. Het werd een echt 11-11-bal met het Herpens orkest Boonpetazzie, en Prins Joop en Prinses Angela van de Smouskes waren speciaal naar de Soos te gekomen om de mantels van het Prinsenpaar om te hangen.

[image=195711]

Prins William woont in een woongroep in Grave, William Ariëns is al heel veel jaren vaste bezoeker van de Soos en hij is dol op muziek. Hij bespeelt zelf de accordeon en als er een orkest speelt, dan zal hij niet aarzelen om daarvoor als dirigent op te treden. William heeft humor en is een prachtig mens, ofschoon hij een dagje ouder wordt weet hij iedereen bij tijd en wijlen nog te verrassen. De keuze om juist hem Prins te maken is dan ook vrij logisch.
Prinses Mieke is de dochter van een van de initiatiefnemers van de Soos (Tontje van Dijk) en Mieke van Dijk is ook al lid zolang als de Soos bestaat. Al 31 jaar is zij steeds paraat bij de Soosavonden. In tegenstelling tot haar Prins is Mieke altijd ’n beetje op de achtergrond, zij kan zich prima vermaken op een kruk aan de bar maar is weer actief als er gedanst moet worden. Haar keuze werd door iedereen toegejuicht, want Mieke heeft alleen maar vrienden.
Het Prinsenpaar gaat volgende week naar Het Witte Huis voor de Prinsenreceptie van de Smouskes, gaat uiteraard het Sooscaranavalsfeest op 11 februari leiden, en… er zijn al plannen om misschien een wagen te bouwen voor de optocht, want de Soos is trots op het Prinsenpaar
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant