Afbeelding

Speelleercentrum 'Wijde Wereld' al van start

Onderwijs 32 keer gelezen
UDEN – De bouw van het pand in de wijk Velmolen is nog in volle gang, maar Speelleercentrum De Wijde Wereld is al van start gegaan. Met nu nog slechts vier leerlingen. Maar dat zal in het nieuwe schooljaar anders zijn. De Wijde Wereld houdt op 15 en 24 november informatieavonden bij Stichting C, naast de bibliotheek aan het Brabantplein.

[image=195702]

De Wijde Wereld is méér dan alleen een school. Het speelleercentrum is een nieuwe formule die school, kinderopvang, spelen én de hobby’s van de kinderen combineert en aanbiedt via dagprogramma’s, viereneenhalve dag in de week. Maandag tot en met donderdag van 9.30 tot 17.00 uur en op vrijdag tot het middaguur. Kinderopvang is mogelijk op alle dagen – 52 weken per jaar – van 7.00 tot 19.00 uur.
“We starten volgend schooljaar met de groepen 1 tot en met 5. Niet alleen kinderen uit Uden-Zuid maar ook van daarbuiten”, vertelt Jos van Zutphen. De directeur van basisschool ’t Mulderke is ook directeur van De Wijde Wereld. Er zijn grote verschillen tussen de reguliere scholen en dit nieuwe concept. “Wij als team overzien al welke kansen De Wijde Wereld biedt. Veel ouders moeten dat nog gaan begrijpen. Er is een grote groep ouders al heel enthousiast. Ik hoorde al het ‘aha, we hebben straks 2,5 dag weekend’. De vrije woensdagmiddag is er niet op De Wijde Wereld. Die is dus op vrijdag. Ouders van de kinderen op het speelleercentrum kunnen dus vier dagen per week fulltime werken. De Wijde Wereld zorgt voor het leren, spelen, kinderopvang en hobby’s als voetbal, muziekles of dansen. Natuurlijk zijn er nu ook veel basisscholen waar ook kinderopvang geboden wordt. Maar dat zijn twee organisaties die los van elkaar staan. Er is natuurlijk wel contact, maar het blijven twee organisaties met tegenstrijdige belangen. Die zijn er niet op De Wijde Wereld. Alles valt onder één organisatie. We willen er ook een organisch geheel van maken. In een vertrouwde wereld kom je alles tegen wat nu nog versnipperd is”, aldus Van Zutphen.
Jos van Zutphen noemt het een kunststukje van de SKOGU. “Het getuigt van lef en de nek durven uitsteken om geld te steken in een gebouw als dat van De Wijde Wereld. Dat wordt ook aanzienlijk groter dan een doorsnee basisschool. Er is ook extra ruimte nodig voor andere activiteiten.”
De Wijde Wereld bestaat straks uit vier units, waarvan er voorlopig een wordt ingericht voor de opvang van 0- tot 4-jarigen. De andere units zijn voor lessen en buitenschoolse activiteiten en bieden elk plek aan vier groepen. Tussen de middag wordt, in samenwerking met de IBN-groep een goede maaltijd aangeboden aan de kinderen. Die wordt in een professionele keuken bereid in het schoolgebouw. Buiten wordt een riante speel- en sportruimte aangelegd.
Wie meer wil weten over De Wijde Wereld, kan terecht tijdens de informatieavonden op dinsdag 15 en donderdag 24 november, vanaf 20.00 uur bij Stichting C aan het Mondriaanplein in Uden. Meer info is ook te vinden op www.dewijdewereld.eu.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant